Türkiye’nin önde gelen poliüretan sistem evi olan Flokser Kimya, istikrarlı büyümesini yeni yatırımlarla destekliyor. Üretim tesisinin ihtiyaçları çerçevesinde İstanbul Hadımköy’e 540 milyon TL’lik yatırımla lojistik merkezi inşaatına başlayan şirket, aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren firmalara da dünya standartlarında, modern ve çevreci depolama imkânı sunacak. 105 bin metrekarelik bir alanda inşası devam eden lojistik merkezi, bölgenin LEED sertifikalı ilk tesisi olacak. Mayıs 2023’de tamamlanması planlanan proje, yüksek kapasitesiyle İstanbul’un depolama kapasitesine katkı sağlayarak hem Flokser Kimya’ya, hem de depo ihtiyacı bulunan üreticilere hizmet edecek.

Dünya üzerinde 55’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek inşaat, terlik, taban, mobilya, otomotiv, yapıştırıcı, beyaz eşya, izolasyon ve savunma teknolojileri sektörlerine poliüretan, poliüre, polyester ham maddeleriyle inovatif çözümler sağlayan Flokser Kimya, son dönemde hayata geçirdiği yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Üretim kapasitesini yıllar içerisinde istikrarlı olarak artıran şirket, son olarak İstanbul Hadımköy’de yer alan üretim merkezinin ve bölgede faaliyet gösteren farklı sektörlerden üreticilerin depolama ihtiyaçları için LEED sertifikalı lojistik merkezi yatırımı gerçekleştiriyor. Başta enerji ve su tasarrufu olmak üzere, düşük emisyon ve yüksek verimlilik sunan 105 bin metrekarelik alana, 12 metrelik kat yüksekliğine sahip lojistik merkezi, 2023 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacak. İstanbul’da üretim yapan firmaların depo ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlayacak lojistik merkezi; modern ve çevreci hassasiyetlerle, yüksek depolama kapasitesi ile dünya standartlarında özelliklere sahip olacak.

İstanbul Hadımköy’de inşası devam eden lojistik merkezi hakkında bilgi veren Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Flokser Kimya bugün Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Rusya başta olmak üzere 55 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Multidisipliner çalışma kabiliyeti ve 40 yıllık sanayi, 20 yıllık kimya tecrübesine dayanan proses bilgisi ile Flokser Kimya, bugün ülkemizin en büyük poliüretan, poliüre, polyester üreticileri arasında yer alıyor. Yıllar içerisinde istikrarlı olarak artırdığımız üretim kapasitemiz için bir lojistik merkezi ihtiyacı oluştu. Bu kapsamda İstanbul’daki üretim fabrikamızın yakınında 540 milyon TL yatırımla 105 bin metrekarelik LEED sertifikalı lojistik merkezi kuruyoruz. Hem Flokser Kimya’nın, hem de bölgedeki farklı sektörlerdeki firmaların depolama ihtiyacını karşılayabilecek lojistik merkezimizi 2023 yılının Mayıs ayında açmayı planlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Flokser Kimya Hakkında

Flokser Kimya inşaat, terlik ve taban, mobilya, otomotiv, yapıştırıcı, beyaz eşya, izolasyon sektörlerinde poliüretan, poliüre, polyester ürünleri ile çözümler sağlayan, Türkiye’nin önde gelen poliüretan sistem evidir. Bakanlık onaylı AR-GE Merkeziyle araştırma ve geliştirme çalışmalarına her sene yatırım yapmaya devam eden Flokser Kimya, ürün kalitesi, yüksek üretim kapasitesi ve yenilikçi yaklaşımı ile faaliyet gösterdiği alanlarda fark yaratmaktadır. Bugün, dünya çapında kabul gören üretim standartlarına ve uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Flokser, gerekli tüm kalite belgelerini bünyesinde bulundurarak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarında çalışmalarına devam etmektedir.