Vatandaşı koruyun" çıkışı sonrası. Fikirtepe Platformu, Cumhurbaşkanının "Fikirtepeliler çok mağdur oldu. Onların bu mağduriyetini bitirin.  Devlet olarak sorunlara el atarak çözün" sözünü hatırlatarak bakanlığa seslendi.

 "Müteahitler %55 ile kar yaparken, bakanlık neden %50 ile normalde ücretsiz olması gereken kamu hizmetlerinin bedellerini Fikir tepelilere yansıtıyor?  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin açıklanmasına az bir zaman kala, bakanlığın Fikirtepe'de de Sosyal Devlet ilkesi gereği kamu maliyetlerini Fikir tepelilere yansıtmadan, sadece inşaat maliyetlerini yansıtarak evlerini birebir Fikir tepelilere vermesini ve bu şartlar altında Fikir tepelilere ön alım hakkının verilmesini" talep etti. Sosyal Devlet çatısı altında, asgari ücretlilere bile çok uygun fiyatlardan ev satışının gündeme geldiği bu günlerde. 

yıkım

Tapusu Fikir tepelilere ait olan arazilerde kamu hizmeti ve idari yatırım maliyetlerinin fatura ediliyor olması büyük tezat oluşturmaktadır. Fikirtepe bir bütündür.  Bakanlığın el attığı 1. Etap haricinde 2. Ve 3. Etaplarında bu sosyal konut projesi kapsamına alınarak, başa baş maliyetine, kamu yatırımları haricinde kendi semt ve evlerinde oturmaları imkanının sunulmasını talep ediyoruz.

Fikirtepeye yatırım yapmış, kanun ve idarenin vaatlerine güvenerek daire satın alarak dolandırıp mağdur edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hakları ne olacak?  Bu vatandaşların haklarında bu sosyal konut projesi kapsamında çözüme kavuşturularak Tüm Fikirtepe'nin mağduriyetinin hakkaniyetli bir şekilde bitirilmesi en halisane talep ve beklentimizdir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Bakanımızdan Fikirtepe'nin boşaltılmayan etaplarının da mevcut keşmekeşe daha fazla prim verilmeden, olası deprem riski de göz önüne alınarak hızla boşaltılması ve Fikirtepe'nin komple imalatıyla ilgili açıklamalarıyla müjdeli yeni haberler vermelerini bekliyoruz." dedi.