Vatandaşların birçoğu TUIK verilerine göre % 70 lerı gecen enflasyon oranlarında, geçim ve kira ödemelerini kara kara düşünürken, % 30 luk kira artış oranını yeterli bulmadı. Fikir tepeli vatandaşlar ''Bu artış oranına sevinen dernekler kimi temsil ediyor?'' diye soruyor ve bakanlıktan paylaşım ve kat irtifakları dahil bazı konular hakkında resmi net açıklamalar bekliyor.

Fikirtepe'deki kira artışlarıyla ilgili ''Bakanlıktan Fikirtepelilere Müjde Fekirtepe haberden Yasin Bektaş'ın Yaptığı habere göre 'Temlik sorunu çözüldü, Sırada Kira Artışları var' başlığıyla daha önceden tüm kamuoyuna duyurmuştu. Fikirtepe Platformu vatandaşlardan gelen yoğun soru ve tepkiler üzerine ''6306 sayılı yasada yapılan Temlik değişikliği, Kira Artışı, Kat İrtifakı dahil Fikirtepe'de Son Durum'' hakkında genel bir açıklama yaptı.

Fikirtepe-kiralık-daire 

 1 - Geçen ay içinde internetten Ön talep toplamaya başlayan Emlak Konut, talep toplama döneminde başvuruda bulunan vatandasları gruplar halinde randevu vererek satıs ofislerine cağırmaya başlandı.

2 - Fikirtepe'de Emlak Konut'un satışa sundugu projelerde Brüt 1 m2 birim fiyatlar daire büyüklüklerine göre 40 - 60 bin arasında değişmekte..

3 - Fikirtepede kiralar bugün yatmaya başladı. Bakanlıktan resmi herhangi bir açıklama yapılmadığı halde , kira oranları artan enflasyon ve ekonomik şartlara göre yeterli olmasa bile 1.950 TL olarak yatırılmaya başlandı.

4 - Vatandaşların bir coğu TÜİK verilerine göre % 70 lerı gecen enflasyon oranlarında kara kara düşünürken, % 30 luk kira artış oranına sevinen yada müjde olarak duyuran, bazı firmalardan maaş ve komisyon aldıklarına dair belge ortaya çıkan sözde dernekler kimi temsil ediyor ? Vatandaşlar Bakanlıktan cevap bekliyor..

5 - Sahada calışmalar hızla devam ediyor. Ancak, Vatandaşların hak sahipliğini tescil etmek adına kat irtifakları ne zaman kurulacak?

6 - Vatandaşların kendilerine düşen yerlerle ilgili tasarufta bulunma imkanı ne zaman tanınacak?  Bakanlığın yenifikirtepe.com resmi sitesinden herhangi bir açıklama yapılmamıştır. bu konuyla ilgili herhangi bir kanuni düzenleme düzenleme ne zaman yapılacak?

7- Tapular ve kat irtifakları hakkında son durum nedir?

8 - Son çıkan kanun değişikliğiyle temlik sorunu çözüldü. Ancak, Eksik yatan kira farkları ve geriye dönük kesilen farklar ne zaman vatandaşa ödenmeye başlanacak?

9 - Yeni çıkan yasa değişikliğinde %50 yada oransal paylaşıma yönelik her hangi bir yenilik bulunmamakta. Bununla ilgili broşürdeki ifadeler nasıl ve ne zaman resmileştirilecek? 10 - Son olarak Fikirtepe Platformu'na da gelen talep ve yapılan görüşmeler doğrultusunda 2. ve 3. Etapta proje yapımını gerçekleştirme niyetinde olan özel firmaların ayak sesleri de duyulmaya başlandı. Bununla ilgili ciddi görüşmeler bulunmakta..

11 - Cumhurbaşkanımızın Fikirtepe'ye temel atma törenine gelmesi bekleniyor.  Şimdiki durumda 2. ve 3. etaplarla ilgili süpriz yeni açıklamalar yapması bekleniyor.. Saygılarımızla

Kaynak: Fikirtepe Haber