Bakan Kurum Finans Merkezi'nin açılacağını aynı zamanda, Fikirtepe birinci etapta ilk tapuların da bayramdan önce yani 17 Nisanda verileceğini açıkladı. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Bakan Kurum ikinci etap tahliyeleri için de görüşmelere önümüzdeki hafta başlatılması için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'e Talimat Verdi.

Fikirtepe İkinci Etap Plan Notları çalışmaları devam ederken, İkinci Etap Tahliyesi için de görüşmeler haftaya başlıyor. Fikirtepe İkinci ve Üçüncü etaptaki vatandaşlar revize alan kararı alınarak birinci etapla aynı şartlarda evlerinin tahliyesini itiyor. Fikirtepe'de ilk Tapuların Dağıtımı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelmesi Kesinleşirken, İkinci ve Üçüncü Etaplar içinde Müjdeli Haberleri Açıklaması Bekleniyor. Ak Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu çalışmalar kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Fikirtepe Birinci Etapta ilk biten proje olan 19 numaralı parsel, Emlak Konut / Siyah Kalem Proje adasında tapular hazır. Büyük bir sabırsızlıkla bu günleri bekleyen vatandaşlar bayramdan önce 17 Nisan tarihinde tapularını almaya başlayacaklar. Bakan Kurum'un açıklamalarının satır başları ise şöyle 1- İstanbul Finanas Merkezinin açılışı çok yakın zamanda yapılacak 2 - Fikirtepe'de ilk tapuların dağıtımı 17 Nisanda başlayacak 3-  2. Etap İptal olan Yeni Plan Notlarında çalışmalar devam ediyor Bakan Kurum, açıklamasında nisan ayında Ataşehir’de açılacak Finans Merkezi’ne de yer verdi. “2.5 milyon metre kare alana sahip merkezde 50 bin kişi istihdam edilecek” dedi.