Emlak dünyasında yaşanan gelişmeler baş döndürmeye devam ederken ev sahiplerinin uyguladığı yöntemler ağızları açık bırakmaya devam ediyor.

Hileli satış yöntemi de dahil olmak üzere kiracıları evlerinden çıkarmak isteyen ev sahipleri pek çok senaryoyu devreye sokarken bunlardan biri de kiracılara hava parası ödemesi oldu.

Kiracısını anlaşma yolu ile evden çıkarmak ve mahkeme işleri ile uğraşmak istemeyen ev sahipleri, kiracılarına resmen rüşvet önerisinde bulunuyor.

Kiracılarını gönüllü bir şekilde evden çıkarmak isteyen ev sahipleri evlerini kiraya verecek yeni rakamlara göre 6 aya kadar kira parasını kiracısına elden peşin ödüyor.

Evini Boşaltana Taşınma Masrafı Ödüyorlar.

Kiracılarını evden anlaşma yolu ile tahliye etmek isteyen ev sahipleri yükselen kira fiyatları nedeni ile fırsatı yakalamak adına kiracılarını evden hızlı bir şekilde çıkarmak için kesenin ağzını açıyor. Pek çok ev sahibi bu amaçla kiracısına evi boşaltması için para bile ödüyor.

Ev sahipleri devam eden kira sözleşmesi olan kiracılarını evden boşaltmak için taşınma yardımı adı altında 6 aya kadar kira parası vermeyi taahhüt ediyor.

Hatırlanacağı üzere yapılan yasal düzenleme ile kira artış oranı zam sınırı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu nedenle ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarmak için yeni yöntemler aramaya başlarken, daha düşük fiyatlı tutarlarda oturan kiracılara para vermeye bile başladı.

Toki'den Dar Gelirliler için  1.693,49 TL Taksitle  Konut Satılıyor!

Kiracılar ise evlerini boşaltmaları durumunda kendi bütçelerine uygun ev bulamayacakları endişesi ile kendilerine yapılan bu teklifleri reddediyor. Ancak ev sahiplerinin yoğun tahliye baskısına uğruyor.

Ev Sahiperinin kirli oyunları bitmek bilmiyor şeytnın akıla gelemeyecek fikirler geliyor yeterki kiracı evimi boşaltsın ,Taşınma parasını ödeyim diyen mi arıyorsunuz, Boya Badana Parasıı ödeyim diyen mi ? Tanındığı yerin 6 aylık kirasını ödemek isteyen ev sahipleriyle karşılaşıyoruz.

Kiracı hesap yapmak zorunda devletin açıklamış olduğu %25 lik artış oranına mı uymak zorunda yoksa ev sahiplerinin tehtitlerine kulak asmamsı gerekiyor. Hukuk kanun ne söylemişse o oranda artış yaptığınız zaman hiç bir zaman hukuksal anlamda hiç bir tahliye yapamaz. Oğlum gelecek kızım oturacak , evi sattın satın alan oturacak  bu gibi söylemlere kesinlikle inanmayınız.