Geçtiğimiz dönemde yardım açıklamaları arka arkaya geliyor. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ödeme yapılacağını açıkladı. Aile Bakanı Derya Yanık’tan vatandaşların yüzünü güldüren bir haber geldi. Evde bakım aylığı için 4337 TL tutarında maaş ödemesi yapılacak.

Bakan Derya Yanık açıklama yaptı!

Avaztürk.com'un haberine göre  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamada evde bakım maaşının 4336 TL’ye çıkarılacağını belirtmişti. Yapılan düzenlemeyle birlikte hak sahibi vatandaşların hesabına bu ödemeler yatırılacak.

Bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı bireylere bakan ailelerine verilen bakım aylığı 2023 yılında da her ay ödenmeye devam ediliyor. Hak sahibi vatandaşların hesaplarına her ay belirli tarihlerde bu ödemeler yatırılıyor. Nisan ayının da gelmesiyle birlikte her ayın 15-31 tarihleri arasında yapılan ödeme için sayılı günler kaldı. Vatandaşlar e-Devlet ve SMS yoluyla maaşlarının yatıp yatmadığını kontrol etmeye başladı.

para3

Evde bakım maaşı her ayın 15-31 tarihleri arasında yatırılıyordu. Ayın 15’inin gelmesiyle birlikte maaşlar hesaplara yatırmaya başlanacak. Ödemelerin yapılıp yapılmadığı e-Devlet ya da SMS ile sorgulanarak kontrol edilebilecek.

Evde bakım maaşı sorgulama

Derya yanık ihtiyaç sahibi vatandaşlara ailelerinden birinin bakması koşuluyla maaş ödemesi yapılacağını açıkladı. Maaş ödemesi 4337 TL olacak. Ödemeler ayın 15’i ve 31’i arasında hesaplara sırayla yatırılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama ekranından yapılacak. Engelli evde bakım ödeme bilgileri ile tüm detayları ulaşılabilecek.

Evde bakım maaşı sorgulaması SMS yoluyla da yapılabilecek. Ayrıca ziraat katılım bankası müşterilerim cep telefonları üzerinden büyük harfler kullanarak BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj yollayarak başvurularının ve ödemelerinin takibini yapabilecek. Mesaj gönderimi dahilinde bir SMS ücreti operatör tarafından alınacak. Yapılacak bakım ödemesinin yanında yaşlılar adına da maaş ödemesi yapılacak. Bu ödeme için de bazı şartların yerine getirilmesi istenecek.