Kiralık dairelerde rüzgar tersine döndü yabancı kiracı olsun daha fazla kira alayım diyen aç gözlü ev sahiplerini yabancı kiracı şoku yaşamaya başlayınca yeniden yerli olsun demeye başladı .Yaşanan düşüşün en önemli nedeni yüksek kira peşinde koşan ev sahiplerinin yabancı kiracılar tarafından mağdur edilmesi olarak gösterildi. Yine evini astronomik fiyatlarla kiraya veren ev sahiplerinin kiracıları ile mahkemelik olması da makul kira seviyesini zorunlu hale getirdi.

YABANCI KİRACILAR YANAR DÖNER OLUNCA 

Ev sahipleri yüksek kira peşinde koşmak yerine kirasını zamanında ve düzenli ödeyecek kiracı arayışına başlarken konu hakkında açıklama İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa tarafından yapıldı. Aşa ev sahiplerinin sıkıntıya düştüklerini belirterek tercihlerin değiştiğini söyledi.

EV SAHİPLERİ YANAR DÖNER OLDU

Ev Sahipleri Yeniden Yerli Kiracı Olsun Demeye Başladı1

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yapmış olduğu açıklamasında "Ev sahipleri öyle rakamlar istiyorlar ki bu paralar kesinlikle ödenebilir değil. Bunun doğru olmadığını gören ev sahipleri kira fiyatlarını düşürmeye başladı. Sadece Antalya ve İstanbul özelinde söylemiyorum. Kira rakamları tüm Türkiye'de düşüşe geçecek" diyerek ev sahiplerinin artık sürdürülebilir rakamların peşinde olduğunu söyledi.

EV SAHİPLERİ HAK HUKUK TANIMAM DİYOR.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan ise Eylül ayına işaret ederek öğrencilerin gelmesi ile emlak piyasasının yeniden hareketleneceğini dile getirdi. Ev sahiplerini uyaran Özcan sürdürülebilir ve ödenebilir rakamların talep edilmesinin öneminin altını çizdi. Uygun fiyatlı kiralık evlere talebin çok fazla olduğu belirtilirken bu tip konutların daha boşaldığı gün hemen tutulduğu belirtilirken Eylül ayında öğrencilerin gelmesinin ardından fiyatların yükseltilmemesi gerektiği belirtildi.