Yeni yıl ile birlikte ev sahibi olanlar adına tapuya yeni bir sistem getirilmesi söz konusu oldu. Yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklikler ile ilgili detaylar açıklandı. 

Tapuda yeni dönem

Ev alımları adına yeni vergi ve harç düzenlemesi üzerinde çalışmalar başlatıldı. Birden fazla evi olanlara üzücü bir haber verildi. Daha fazla vergi ödemesi yapılması gerekecek. Ücretlerde önemli ölçüde bir artış söz konusu oldu. Detaylar belli oldu.

Türkiye’deki tecrübesini İspanya ve Kıbrıs’a taşıdı Türkiye’deki tecrübesini İspanya ve Kıbrıs’a taşıdı

Tapuda yeni değişiklik

Ev alımlarına yönelik olarak yeni vergi ve harç düzenlemeleri üzerinde çalışmalar başladı. Tapuda birden fazla evin bulunduğu taktirde daha fazla vergi ödemesi yapılması gerekecek. Ücretlerde önemli bir ölçüde artış gösterecek. Konut alımları ile ilgili vergi düzenlemelerinin değişeceği kapsamında uzmanlar uyarılarını paylaşmıştı. Yeni paylaşılan doğru kapsamında bu konu netlik kazandı.

İlk konut adına vergi %4 değişecek

İlk konut alımları ile ilgili uygulanmış olan vergilerde %4’lük zam ve ikinci ve üçüncü konut alımlarında da bu oranın arttırılacağı söz konusu oldu. Paylaşılan yeni düzenleme kapsamında birden fazla evi olan vatandaşların ikinci evi alırken daha yüksek bir tutarda vergi ödemesi yapacağı öngörüldü. Bununla birlikte aynı konut adına farklı fiyat reklamlarının yapılması yasaklandı. Ek bir duyuru ile vergi oranlarının evin değerine göre değişeceği paylaşıldı. Özellikle de pahalı olan daire sahiplerini ilgilendiren bir karar paylaşıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ilk evini satın alınırken harç bedelinin %4 olacağı ve şu anda konut satın alımı yapılırken tapu harcının satıcıdan alınırken %2 olmak üzere %4 olacağı ifadeleri paylaşıldı.

Bu tutarlar artırılacak

Tapu harçları ile ilgili yapılan açıklamalar kapsamında edinilen bilgiler ışığında vatandaşların ilk evini satın alırken harç bedelinin %4 olacağı söz konusu oldu. Üçüncü ve dördüncü evin alınmaya çalışıldığını ise bu oranın birkaç kat daha arttırılacağı iddiaları paylaşıldı.

Paylaşılan iddialarda ayrıca tapu harçlarının vergi dairesi üzerine ödenmesinin yanında Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmış bir kamu bankası ile birlikte de ödenmesini mümkün olduğu vurgulandı. Bu kapsam içerisinde İnteraktif Vergi Dairesi ile birlikte tapu harcının Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası üzerinden ödenebilecek paylaşıldı.