SolarEXİstanbul Fuarı’nda bir araya gelen Atalı Enerji ve Ratel Enerji, önemli bir iş birliğine imza attı. 7-9 Nisan İFM-İstanbul Fuar Merkezi’ndeki fuara katılan Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali Atalı ve Ratel Enerji Sahibi Sn. Alper Lüle, YEKA GES, YEKA RES ihaleleri proje geliştirme süreçleri ile Elektrik Depolama mevzuatı için hazırlık yapmak amacıyla, enerji projeleri geliştirme süreçlerinin yürütülmesi hizmet alımı sözleşmesi imzaladıklarını açıkladı. Atalı, enerji projelerinin hızla hayata geçirilmesinde çok önemli bir süreç olan proje geliştirme süreçleri konusunda yaptıkları anlaşmanın, Atalı Enerji’nin projelerine hız ve güç katacağını belirtti. Türkiye’de güneş enerjisinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten ikili bir süre sonra önemli bir iş birliğini başlattı.

Türkiye’deki güneş enerji potansiyeli ve gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında açıklamada bulunan Ali Atalı, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “T. C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından da yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli oldukça fazla. Türkiye Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlasına (GEPA) göre Türkiye’de ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2.741 saattir. Ortalama yıllık toplam ışınım değeri ise 1.572.46 kWh/m2dir. Bu ise Türkiye’nin güneş enerjisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Dolayısıyla güneş enerjisine yönelmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Ratel Enerji ile yenilenebilir enerji üzerine yaptıkları iş birliğinin de bu açıdan önemli olduğunu belirten Ali Atalı, güneş enerjisinin sürekli bir enerji olduğunun da altını çizdi: “Çevre dostu çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bunun için atılacak her adım oldukça önemli. SolarEXİstanbul Fuarında da bu konuda açıklamalarda bulunmuştur. Biliyorsunuz bu fuar da sektörü bir araya getirmesi açısından çok özel bir yere sahip. Fuara katılım gösterenlerin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye açısından ne denli önemli olduğunun farkında.”

Türkiyenin Belirli Noktalarına TOGG Enerji İstasyonları Yapılacak.

Atalı Enerji ile Ratel Enerji’nin gerçekleştirdiği iş birliğinin Türkiye’de güneş enerjisi açısından önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Ali Atalı, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Yaptığımız iş birliğini her açıdan çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye, güneş enerjisi açısından değerli bir potansiyele sahip. Biz de bu potansiyeli Türkiye adına kullanmak istiyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin belirli noktalarına TOGG enerji istasyonları kuracağız. Bunun için İç Anadolu Bölgesi’nden başlayacağız. İç Anadolu, bu açından önemli bir yatırım alanı olarak ön plana çıkıyor. Çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştirip Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimi noktasında dikkatleri üzerine çeken bir ülke olmasını istiyoruz.