İhtiyaç kredisi kullanmak son dönemlerde oldukça yaygınlaştı. Bankalara kredi başvurusunda bulunan vatandaşlar başvurularının onaylanması halinde belirli maliyetler karşılığında nakit destek alabiliyorlar. Özellikle kriz piyasasında vatandaşların imdadına bankaların ihtiyaç kredisi kampanyaları yetişiyor. Ancak her bankadan ihtiyaç kredisi kullanmak avantaj sağlamıyor. Yüksek faizle ihtiyaç kredisi kullananlar çok önemli maddi kayıplarla karşılaşabiliyorlar.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini belirlerken bazı parametreleri esas alıyorlar. Bankanın kendi kredi politikalarının yanında son dönemlerde BDDK'nin getirdiği bazı zorunluluklardan dolayı ihtiyaç kredisi kullandırmak istemeyen bankalar çok yüksek kredi faizleri belirliyorlar. Hatta aylık yüzde 4'e varan faizlerle ihtiyaç kredisi veren bankalar bulunuyor. Burada amaç kredi kullandırmaktan daha çok, müşterinin kredi kullanmasını engellemek oluyor.

EN DÜŞÜK FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİSİ NEREDE?

Bankacılık piyasasında şu anda en düşük ihtiyaç kredisi faizi standart ihtiyaç kredisi kampanyaları karşılaştırıldığında TEB'de olduğu görülüyor. TEB müşterileri aylık yüzde 1,64 faizle ihtiyaç kredisi kullanabiliyorlar. Bu bankanın ardından düşük maliyetli ihtiyaç kredisi sıralamasında aylık yüzde 1,74 faizle QNB Finansbank, aylık yüzde 1,79 faizle Ziraat Bankası ve aylık yüzde 1,89 faizle Halkbank geliyor.

30 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ AYLIK TAKSİTLERİ BANKA BANKA LİSTE

ihtiyac-kredisi-veren-bankalar

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler 36 ay vadeli 30 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitlerini merak ediyorlar. Buna göre kullanılacak olan bu tutarda ihtiyaç kredisinin aylık taksiti Ziraat Bankası'nda 1.222 TL, Halkbank'ta 1.247 TL ve Vakıfbank'ta 1.251 TL oluyor.

Özel bankalarda ise 36 ay vadeli 30 Bin TL ihtiyaç kredisinin taksit aralıkları daha geniş bir bantta yer alıyor. Düşük faizle ihtiyaç kredisi veren TEB ve QNB Finansbank müşterilere en özel imkanı sağlıyor. Buna göre 36 ay vadeli ihtiyaç kredisinin aylık taksiti TEB'de 1.186 TL, QNB Finansbank'ta 1.210 TL olarak hesaplanıyor.

ihtiyac-kredisi-veren-banka

İhtiyaç kredisi kullandırırken müşterilerine biraz olsun makul faiz oranı sunan bazı özel bankalar da bulunuyor. Buna göre Enpara aylık yüzde 1,99 faizle, Akbank aylık yüzde 2,08 faizle ve Alternatif Bank aylık yüzde 2,01 faizle ihtiyaç kredisi veriyorlar. 36 ay vadeli 30 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitlerinin Enpara'da 1.271 TL, Alternatif Bank'ta 1.276 TL ve Akbank'ta 1.293 TL olduğu bildirildi.