Vergi affının yürürlüğe gireceği tarih, gündemde yer almaya devam ediyor. Vergi borcu affı 2023 borç yapılandırma paketi detaylarının açıklanmasıyla yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından prim ve vergi cezalarıyla ilgili kanun teklifini açıkladı.

emlakvergisi

Buna göre vergi ve prim borçlarına ait cezalar silinerek taksitle ödeme imkânı getirilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada kamu alacaklarını yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladıklarını belirtti. Peki 2023 vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı çıktı mı, neleri kapsıyor? İşte konu hakkında detaylar.

Emlak Vergisi Muafiyeti Haklarından nasıl yararlanınır

Vergi borcu yapılandırmasıyla ilgili detaylar belli oldu. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan vergi yapılandırmasıyla vergi daireleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacakları yeniden yapılandırılacak. Peki vergi borcu affı ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilenler...

VERGİ BORCU AFFI 2023 NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kamu alacaklarını yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladıklarını belirtti.

Tapuda yanlış beyan verenler daha fazla vergi çıkarıyor

Elitaş, TBMM AK Parti Grup Salonu’nda gazetecilere yapılandırma teklifi hakkında bilgi verdi. Elitaş, Kamu alacaklarını yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladıklarını belirterek, “İki ana başlıkta düzenleme var. Bugüne kadar tüm talepleri dinledik, titizlikle inceledik, ihtiyaçları belirledik. Bir süredir vatandaşlar yapılandırma noktasına talepleri vardı, geniş düzenleme yapalım borçları ödeme kolaylığı getirelim dedik. Hangi türlerden olursa olsun yapılandırma dahil ettik. Vergiler cezaları, askerlik, köprü, otoyol, kaçak geçiş ve adli para cezaları, idari cezalar, öğrenim kredisi gibi yapılandırıyoruz. Ödenebilecek gecikme zamları da çerçevededir.

SGK prim kesinti, işsizlik sigorta primi ve topluluk sigorta primi, eksik işçilik tutarı, gecikme cezası zammı yine tarım hizmet akdi sigortalı prim borçları, ticari taksi dolmuş aracında çalışanların sigorta prim borçları, iş kazası, malullük aylığı, rücu alacak yersiz ödenecek aylıklardan alacakları dahil ettik. Emlak vergisi ve tüm vergiler çerçeve içine aldık. Belediye idari para cezası, su atık alacakları, belediye taşınmaz ile yaptıkları satış irtifak hakkı, kiralamana kaynaklı kullanım hakları, kira bedelleri yapılandırma ile ödenebilecek. Borç asılları tamamından yüzde 50’si ödeniyor. Kalanından vazgeçiliyor, gecikme zammı gibi alacaklar vergi cezalarının tahsilinden vazgeçiliyor” ifadelerini kullandı.