Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açılacak olan Rize - Artvin Havalimanı projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 3 milyon metrekarelik dev deniz alanının doldurulması ile yapılan havalimanı aynı zamanda Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edilen 2. havalimanı projesi olması ile de dikkat çekiyordu. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ İSTANBUL VE ÇEVRESİNE NE ETKİ SAĞLAYACAK ?

Projenin inşasında 5 bin kamyon ve 100 milyon taşın kullanıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Karadeniz kıyısında mega bir liman yapacaklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayalim diyerek tanıttığı Kanal İstanbul projesi hakkında da açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ NE ZAMAN YAPILMAYA BAŞLANACAK ?

Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Kanal İstanbul tamamen bir lojistik ihtiyaç. Kanal İstanbul için ihtiyaç olan ulaşım projeleri gerçekleştiriliyor. Kendi geliriyle finanse edilmeye çalışılıyor. Başakşehir-Hadımköy arasında otoyol çalışmaları sürüyor.. Karayolunda 7 milyar saat tasarruf sağlıyoruz. Bayramda Osmangazi Köprüsü'nü 65 bin araç kullandı. Bayramda Çanakkale Köprüsü'nden 10 bin araç geçti" diyerek trafik kazalarının yüzde 80 oranında azaldığını söyledi. 

Kanal İstanbul projesinin ihale tarihi henüz ilan edilmezken, ekonomide yaşanan dalgalanma, inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş ve dolar kurundaki yükseliş nedeni ile dev projenin de zora girdiği iddia edilmişti. Söz konusu projenin 2022 senesinde kesin ihale tarihinin açıklanması ve ilk kazmanın resmen vurulması bekleniyordu.