Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin ortak açıklamalarıı ile birlikte Ek MTV borcu yaptırımı tüm araç sahiplerine duyurulmuştu. Ödemeler için Temmuz ayının ilk taksitinin son gününe gelindi. Ödenmezse ne olur?

Araç sahiplerinin en çok merak ettiği konu ise ani parası olmayan kişiler MTV borcunu ödemezlerse araçlarına ne olacağına ilişkin meraktaydılar.

 Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından ortaya çıkan finansman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere ek motorlu taşıtlar vergisi alınacak. Ek vergi, genel bütçe geliri olarak kaydedilecek. Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri başlıyor. Ödemeler iki taksit şeklinde yapılabilecek. İlk taksit ağustos, ikinci taksit ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

Yapılan açıklamaya göre, Sicilde kayıtlı araçlar ile 31 Aralık 2023'e kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar ek motorlu taşıtlar vergisi kapsamında. Ek vergi tutarı, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak.

Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.