Tarsus Türkiye Fuarcılık tarafından Züccaciyeciler Derneği ZÜCDER işbirliğinde 16.’sı düzenlenecek olan Türkiye Ev ve Mutfak Eşyası Üreticileri Fuarı HOST Istanbul, dört kıtadan 5 bin satın almacıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Önceki buluşmada başarıyla uyguladıkları Hosted Buyer programını, HOST Istanbul 2023 için de tekrarladıkları bilgisini paylaşan Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Başta sektörün Güney Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa gibi hedef pazarları olmak üzere, dünyanın dört bir tarafındaki büyük satın almacılarla doğrudan iletişime geçip, onları hem İstanbul’da ağırlıyor hem de fuarımıza getiriyoruz” dedi. 

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün ihracat fuarı Uluslararası HOST Istanbul, 9-12 Mart 2023 tarihlerinde 16. kez kapılarını açacak. MENA bölgesinin bahar sezonundaki en önemli sektörel buluşması olan fuarda, Türkiye’nin yerli üreticileri en yeni koleksiyonlarını bir arada sergileyecek. Fuarda, “Sofra ve Mutfak Eşyaları”, “Pişirme Ekipmanları”, “Plastik Ev Eşyaları & Bahçe Aksesuarları”, “Ev Eşyaları”, “Dekoratif Ev ve Mutfak Eşyaları” ile “Elektrikli Ev Aletleri” kategorilerinde binlerce tasarım görücüye çıkacak. 

Aytemur; Üretimi sürekli artan Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörünün ihracatına doğrudan katkı sağlamayı hedefliyoruz.


Tüyap Beylikdüzü’nde 40 bin metrekare alanda gerçekleştirecekleri HOST Istanbul 2023’e tamamı yerli üretici 350’den fazla firmanın katılacağını ve organizasyonu en az 5 bini yurt dışından olmak üzere 15 binin üzerinde profesyonelin takip edeceğini belirten Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Katılımcı ve ziyaretçilerimizin beklentilerinin üzerinde bir fuar için çalışıyoruz. Bu kapsamda uyguladığımız Hosted Buyer programı ile satış ekibimiz, aralarında kendi ülkelerinin perakende devlerinin de olduğu, büyük satın almalar yapan yapılarla doğrudan iletişime geçiyor. Onları fuara ederek, İstanbul’da ağırlıyoruz. Fuar boyunca, onları, iş kollarına göre, katılımcı firmalarımızla kendi standlarında buluşturuyoruz. Böylece milyonlarca dolarlık ihracata zemin hazırlıyoruz” dedi.