Forbes, dünyanın en zengin şehirlerini tek tek sıraladı. İşte dünyanın hangi şehirlerinde bu zenginler yaşıyor bu zenginler bu paraları nasıl ne şekilde kazanıyor ne işler yapıyorlar işte detayları tek tek sıraladık. New York bir kez daha ultra zenginler için en popüler şehir!

Forbes, dünyanın en zengin şehirlerini tek tek sıralardı, rakamları görenlerin dudakları uçukladı! Bu yıl, Forbes'in Dünyanın Milyarderleri listesindeki 2.640 milyarderden 101'i, New York City'yi ana ikametgahı yaptı. Ve bu rakam başlı başına, dünyanın herhangi bir yerinden daha fazla!

New York, 2021'de Pekin yerini alana kadar yedi yıl üst üste milyarderler için en iyi yerleşim merkezi oldu. Ancak Çin başkentinin saltanatı kısa sürdü. New York City, 2022'de 1 Numaralı yerini geri aldı ve bu yıl da konumunu korudu. New York City milyarderlerinin serveti toplam 616,8 milyar dolar değerinde.

pekin-çin

PEKİN DÜNYANIN EN ZENGİN ŞEHİRLERİ ARASINDA İKİ SENEDİR GERİLİYOR!

Pekin geçen yıl 2. sıradan bu yıl 3. sıraya gerilerken, listenin ikinci sırasında Çin’in Beijng şehri yer aldı ve Şanghay 4. sıraya yükseldi. Şanghay, geçen sene 5. Sırada listede yer almıştı. Shenzhen ile Çin en çok milyarderi olan ilk 10'da yer aldığı ülke olmaya devam ediyor. Fakat Shenzhen, bir yıl önceki 6. sıradan 8. sıraya geriledi.

Listede bu sene Londra 5. Sırayla yer aldı ve İngiltere’yi en zengin şehirler arasında yer almayı başarabildi. Ek olarak, Hong Kong bu sene 2. Sıraya yükseldi ve büyük bir gelişme kaydetti. Bu yıl 11 şehri listelendi, çünkü iki şehir en yüksek onuncu şehir olarak berabere kaldı.

RUSYA, SAVAŞA MEYDAN OKUDU VE LİSTEYE 6. SIRADAN GİRİŞ YAPTI!

Ukrayna'daki savaş henüz bitmemiş olabilir ve Batı'nın Rusya'nın en zengin insanlarına yönelik yaptırımları yürürlükte olmaya devam ediyor olabilir, ancak Moskova 7. sıradan 6. sıraya yükseldi ve toplam net varlık açısından toplamda üçüncü en zengin vatandaşlara sahip olduğunu ispatladı.

Listenin 10. Sırasında Hindistan’dan Delhi ve ABD’den San Francisco berabere kaldı. Böylece Forbes, 10. Sıraya iki şehri birden yazdı ve 2023’ün listesini kapatmış oldu.