Binlerce vatandaş kira ve taşınma yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Devlet tarafından verilen kira ve taşınma yardım ödemeleri yattı mı? İşte tüm detaylar sizlerle...

Kira yardımı başvurusu!

Avaztürk.com'un haberine göre Öncelikle kira yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtlayalım. Kira başvuru işlemleri şu şekilde; Kira yardımı başvuruları online olarak gerçekleşmektedir. Depremzede vatandaşlar kira yardımı başvuru işlemlerini e- Devlet platformu üzerinden “Afetzede Barınma Desteği” sayfası içerisinde yapabilir. Bir diğer merak edilen konu ise kira yardımı ödemesinin ne kadar olduğu. Kira yardımı ödeme tutarı ise şu şekilde;

Ev sahipleri için aylık 5.000 TL

Kiracılar için ise aylık 3.000 TL olarak ödenmektedir.

Kira yardımından yararlanabilmek için ikamet edilen konutların yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilmesi gerekmektedir. Yardım desteği evi hasar almış her kişiye verilmektedir. Ödemeler TC kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir.

e-Devlet üzerinden başvuru!

Yaşanılan deprem felaketinin sonra depremzede vatandaşların mağduriyetini gidermek adın afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek için afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği sağlanmaktadır.

para2

AFAD, deprem bölgesinde ikamet eden konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ya da kiracılara e-Devlet platformu üzerinden “Afetzede Barınma Desteği” başvurularının alınmaya başladığına dair açıklama yapıldı. Barınma desteği ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince yapılacak incelemeler ile sırasıyla taşınma ve kira yardımı desteği yapılacağı bildirildi.

Konutu ağır hasarlı olan ev sahipleri konteyner talebinde bulunursa eğer 15 bin TL taşınma yardımı ve barınma desteği yapılmayacağı konusunda açıklama yapıldı.

Ayrıca apartman görevlisi olarak çalışan kişi bu görevini resmi olarak belgelemesi ile birlikte konutu yıkık/acil yıktırılacak/ağır hasarlı/orta hasarlı ise 24.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı desteği ödemesi yapılacağı duyuruldu.