İlkokuldan liseye tüm öğrenciler faydalanabileceği bu destek ödemesi T.C Kimlik kartının son hanesi göre verilecek. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Peki destek ödemesi başvuru şartları neler? Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

SED yardım ödeme tutarı yükseldi

Avaztürk.com'un haberine gmre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen SED yardımı ödemesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik oluşturulmuş bir hizmet türüdür. Bu hizmet türü ihtiyaç sahibi ailelere sunulan bir destek programıdır. Bu programın sayesinde öğrencilerin eğitim masraflarına katkı sağlayarak ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanıyor.

para2

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti destek ödemeleri en son olarak 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldiği bilgisi verildi. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet ödemeler öğrencinin öğrenim durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Geçici ya da sürekli olarak gerçekleşen destek ödemeleri çocuğu eğitim gören ailelere sunulmaktadır. Bu destek ödemesinden yararlanmak için başvuru işlemlerini tamamlanması gerekmektedir.

SED destek ödemeleri ile ilgili detayları

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti destek ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ödenmeyen devam ediyor. SED yardımı desteğinden yararlanabilmek için başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. SED yardım başvuruları İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen yapılabildiği gibi dilekçeyle de yapılabilir. Ayrıca online olarak e-Devlet platformu üzerinden de başvuru işlemleri tamamlanabilir.

SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek ödeme tutarı ise 2 bin 337 TL’den 3 bin 038 TL’ye çıktı. Koruyucu ailelere ödenen çocuk başına yapılan ödemelerin aylık tutarı da 3 bin 644 TL’den 4 bin 853 TL’ye yükseldi. Ayrıca Çocuk Destek Bileşeni adı altında ailelere çocuk sayısına göre hanelere aylık olarak 350 TL ila 650 TL aralığında destek ödemesi verilmektedir.