CK Architecture Interiors için tasarım ofisi olarak tasarlanan CK Design House, içinde bir konuk evi ve kütüphane de barındırıyor. Bu çok amaçlı kompleks, yapısal olarak modern mimarinin minimal ve sofistike özelliklerini taşısa da, Cem Kapancıoğlu yaratılış sürecinin aslında oldukça post modern bir fikir süzgecinden geçtiğini ifade ediyor ve ekliyor. “CK Design House, müşteri Cem’in mimar Cem ile ortak çalışması ve zaman zaman çatışması sonucu ortaya çıktı. Tek bir binada tasarım ofisi, konuk evi ve kütüphane gibi bir çok fonksiyonu barındırma fikri de bu çatışmanın sonucudur. Aynı çatışma, on yıllar içinde oluşabilecek butik otel, restoran, sergi mekanı, villa gibi bir çok fonksiyona hizmet edebilecek sürdürülebilir bir yapı üretmemizi de sağladı.”

Az malzeme ile çok şey söyleme hedefi ile beton, cam ve ahşap ile tüm dış cephesinin tamamlandığı CK Design House, bir çok malzeme kullanan ama hiç bir sözü olmayan tasarımlara bir isyan niteliği de taşıyor. Brüt beton ile tek seferde dökümle ahşap kalıp dokusu betona aktarılan, tüm dış cepheyi tek hamlede bitirerek heykelsi bir görünüm elde edilen bina, yalıtım konusundaki iddiasını da Leed Platinum sertifikası ile denetlenerek kanıtlıyor.

Çeşme, Reisdere’de yer alan CK Design House projesi sürdürülebilir bir çalışma ve yaşam alanı sunuyor. “Çevreye en az zarar verecek teknik tasarım kararlarını vermek ana sorumluluğumuz” diyen Cem Kapancıoğlu Türkiye’de ve İzmir’de farklı bir mimarinin mümkün olduğunu gösteriyor.

Bu ölçekte bir binada sahip olunması çok zor olan Leed Platinum sertifikasını elde eden proje, tasarım kararlarında çok fonksiyonlu mekan kurgusu, insan ihtiyaçlarını uzun süreli karşılaması ve doğaya karşı sorumlu tutumu ile Çeşme’ye yeni, güncel ve sıra dışı bir hikâye kazandırır nitelikte.

Arsa sınırını ağaçlara göre geri çeken, yanında kurulan semt pazarı için bahçe duvarına çengeller ekleyen, yorulanların dinlenmesi için duvarın içine banklar ve bir çeşme konumlandıran Cem Kapancıoğlu’nun, babası Mustafa Kapancıoğlu’na ait kitap arşivi ile oluşan Elvis Mustafa’s Library ise, mekanın çevresi ile kuracağı ilişkiyi daha da organik ve yaşayan bir hale getiriyor.

CK Architecture Interiors hakkında;

CK Architecture Interiors, zengin yaşam ve çalışma alanlarının oluşturulmasında ustalaşmış, mimarı tasarım ve yapı şirketidir. 2012 yılında Dubai’de kurulan, 2020’de Türkiye ofisini açan CK Architecture müşterilerine seçkin yaşam ve çalışma alanları yaratır, üst düzey konut ve ticari projelerin yanı sıra, özel mülk sahipleri için kişiye özel çözümler sunar. CK Architecture mimarlık, proje yönetimi, planlama ve inşaat alanlarındaki yetenekleri sayesinde üst düzey projelerin tasarım aşamasından uygulamasına kadar, A'dan Z'ye hizmet vermektedir.

http://ckarchitecture.com.tr/

https://www.instagram.com/tr.ckarchitecture.interiors/