Fahiş kira artışları, ülkemizde birçok soruna yol açmaktadır. Fahiş fiyat artışları nedeniyle insanlar ev sahibi olamazlar ve kira ödemekte zorlanırlar. Bu da ekonomik sıkıntılara neden olur. Ayrıca, fahiş fiyat artışları aileleri zor durumda bırakır ve işsizliği artırır.

Özellikle son zamanlarda kiralarda üst düzeyde bir artış görmekteyiz. Bu durumda ev sahibi ve kiracı karşı karşıya kalıyor. Kiracılar artık fahiş kira artışlarına karşı hukuki korumaya sahipler. NTV’de konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını ve fahiş kira artışı yapanlar hakkında yaptırım getirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını duyurdu.

BUNU YAPAN EV SAHİPLERİ HAPSİ BOYLAYACAK! KİRACILARI FERAHLATAN HABER

Bu çalışmanın kabul edilmesiyle birlikte kiracılar fahiş kira artışlarına karşı korunuyorlar ve ayrıca ev sahipleri bu durumda hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu yasa, kiracıların kira artışlarına karşı korunmasını sağlıyor ve kiracıların maddi açıdan zarar görmelerini önlemeyi amaçlıyor.

kira-sözleşmesi

Ses getiren açıklamalarda bulunan Bozdağ '' Bir yaptırım getirme söz konusu. Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık '' dedi.

HAPİS CEZASI SÖZ KONUSU

Çalışma, ev sahiplerine hapis cezası getiriyor. Fahiş fiyat artışları yapan ev sahipleri, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alabilirler. Bu ceza, ev sahiplerinin fahiş fiyat artışı yapmalarının önüne geçmek için caydırıcı bir etki yapacak. Bozdağ, "Bu süre uzatılacak. Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar" açıklamasını yaptı.