Michelin’in rehber müfettişlerinin İstanbul’un ardından, İzmir ve Bodrum’u da destinasyon listesine almasıyla birlikte, Türkiye’nin bir gastronomi destinasyonu olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu. 

Bodrum’un gastronomi zenginliği Michelin komitesinin de dikkatini çekti ve Türk Rivierası olarak adlandıran Bodrum, İzmir ile birlikte Michelin Guide destinasyon listesine girdi. Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Ersev Demiröz, “Geçen yıl İstanbul’un listeye girmesi hepimiz için mutluluk ve gurur vericiydi. Biz de hemen dünyaca ünlü bir destinasyon olan Bodrum için çalışmalara başladık ve Michelin ekipleriyle temasa geçerek başvurumuzu yaptık. Yapılan değerlendirmenin olumlu sonuçlanması Bodrum’un Michelin Guide destinasyon listesine girmesi bizi son derece mutlu etti. Umuyorum ki Bodrum’un üstün hizmet kalitesi ve restoranları artık daha da parlayacak ve Michelin Yıldızı’yla onurlandırılacaktır. Mandarin Oriental, Bodrum olarak Hakkasan gibi dünyaca ünlü bir marka ile birlikte tüm seçkin restoranlarımız için heyecanlıyız” dedi.

Abu Dhabi, Dubai, Londra ve Mayfair’deki restoranlarıyla Michelin Yıldız’ına layık görülen Hakkasan, bu kez Mandarin Oriental Bodrum’un içinde yer alan restoranıyla yeni bir Michelin Yıldızı almayı hedefliyor. İzmir ve Bodrum’da Michelin Yıldızı almayı hak kazanan restoranlar 9 Kasım 2023’te İstanbul’da yapılacak bir tören ile açıklanacak.

Cennet Koyu’nun eşsiz manzarası eşliğinde, her ayrıntının özenle tasarlandığı, rutinlerden uzak yeniliklerin ve sürprizlerin öne çıktığı Mandarin Oriental, Bodrum, her detayında konforla buluşan havuzlu, yemyeşil bahçeli ve geniş teraslı odaları, tam donanımlı mutfaklarıyla ev konforunu aratmayan rezidans daireleri, barbekü köşelerine ve sonsuzluk havuzuna sahip, asırlık zeytin ve çam ağaçlarının arasında bulunan göz alıcı süit ve villalarıyla tatil için gelen misafirlerine lük  konforu sunarken aynı zamanda ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan yeme içme mekanlarıyla da misafirlerine bir gastronomi ziyafeti sunuyor.