İlk ve orta öğrenimini Gürün’de yapmıştır. Arkasından İstanbul’daki Bahçelievler Lisesi’nden mezun olmuştur. Hamit Demir, Demir İnşaat şirketinin temellerini 1984 yılında atmıştır. O yıl ilk şahıs firmasını kuran Hamit Demir, 1994 yılında Demir İnşaat şirketini kurarak sektörde yer edinmeye başlamıştır. Yaptığı çalışmalar sayesinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ödül almıştır. Evli olan ve üç çocuğu bulunan Hamit Demir, bugün Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Son yaşanan Ukrayna Rusya anlaşmazlığının, Rusya’nın ülkemize bakış açısını değiştirdiğini ve güvenini arttırdığını söyleyen Hamir Demir, bunun ülkemizde gayrimenkul ve inşaat yatırımlarına yansıyacağını belirmektedir. Türkiye’nin dünyada yükselen bir değer ve güvenli bir liman olduğunu vurgulayan Hamit Demir, yabancıların son günlerde sadece gayrimenkule değil küçük sanayi ve işletmelere de talep gösterdiğini söylemiştir. Bu da Türkiye’nin önünün açık olduğunu göstermektedir.

Demir İnşaat şirketi, kurulduğu günden beri, İstanbul’un birçok bölgesinde onbinlerce konut, çok sayıda işyeri, okul ve plaza inşaatını yapmıştır. Son yıllarda Beylikdüzü bölgesinde, modern yaşamın tüm gereksinimlerini karşılayan lüks konut projeleri yapmaktadır. Bunlar arasında Narçiçeği Sitesi, Günışığı Sitesi, Ayışığı Halting Place ve Ayışığı Vadi Evleri, Demir Romance, Demir Country projeleri dikkat çeken projelerdir.

Hamit Demir, Demir İnşaat şirketi için misyonu şu şekilde belirlemiştir: Doğaya ve insana değer veren, insanların yaşam kalitesini yükselten, refah seviyesini artıran projeler üretmek. Mimarlık ve teknoloji alanındaki en son gelişmeleri takip ederek yaşamı kolaylaştıran tasarımlar yapmak. Yatırımcılar açısından her zaman güvenilir ve doğru yatırım fırsatları yaratmak. Sunulan hizmetin her aşamasında koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak.

Hamit Demir, aynı zamanda Demir İnşaat şirketinin vizyonunu belirlerken şu ifadeleri kullanmıştır: Kurulduğu günden beri artırdığı bilgi ve deneyimi, kurum kültürü ve değerleri, nitelikli insan gücü ile birleştirerek hem ülke içinde hem de ülke dışında güçlü adımlarla büyümek. Projeleri üretirken, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru projelerle yola çıkmak. Yerli ve yabancı yatırımcılar için her zaman garantili yatırım kanalı olabilmek. Bu şekilde ülkemizin en fazla güvenilen ve tercih edilen ilk üç inşaat şirketi arasında olmak. Bunu başarmak için de ülkemizin çıkarları doğrultusunda dev projeler geliştirmek.

Demir İnşaat şirketinin en son projesi 2022 yılında bitirililen Beylikdüzü’nde lüks bir konut projesi olan Demir Country’tır. Bu proje, bulunduğu bölgenin ilk akıllı ev teknolojisine sahip ve yatırım getirisi çok yüksek olan elit projelerden biridir.