Çalışma hayatına, Mercedes Benz Türk A.Ş.’de Finansal Planlama ve Analiz Uzmanı olarak başlayan Burak Orhun, ABD’de sırasıyla Thomson Corporation (Reuters), CapitalOne Financial ve CadenceQuest, Inc şirketlerinde Finans Müdürlüğü, Portföy Yönetim Direktörlüğü, Kurumsal Gelişim Direktörlüğü ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

 Burak Orhun, 2009 -2018 yılları arasında Oyak Grubu’nun tüm şirket alım & satım (M&A) ve yeni yatırım projelerinden sorumlu olarak, Oyak Girişim Danışmanlığı şirketinin Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak da Oyak Grubu yurtiçi ve yurtdışı kimya ve enerji şirketlerinde üst düzey yöneticilik, murahhas azalık ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2018 yılında Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı olarak Sabancı Topluluğu’na katılan Orhun, Mayıs 2021 itibariyle Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Burak Orhun, Afyon Çimento, Akçansa, Çimsa ve Çimsa Sabancı Cement BV’de Yönetim Kurulu Başkanı, Teknosa ve SabancıDx şirketlerinde Yönetim Kuruluğu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.