Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle ilgili Spor Gecesi programında açıklamalarda bulundu. Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te sarı-kırmızılı kulübün yardımlarını da organize eden Timur, çok az sağlam bina aldığını belirterek felaketin boyutunu aktardı. İşte Erden Timur’un açıklamalarından satır başları…

“AYAKTA KALAN BİNA AZ”

“Çok büyük bir yıkım var bölgede maalesef. Bazı mahallelerin yüzde 70’i yıkılmış. 2 saate yakın dolaştık. Ayakta kalan binaları sayabiliyorsunuz, o kadar az var. Bugüne kadar afetlerle kıyaslanamayacak derecede büyük bir afet. Expo deposunu tuttuk burada. Hemen ilk gün yardım toplama merkezi oluşturduk.”

“Burası, deprem bölgesi tamamen bir ekip işi. İstanbul’da 76 tırın organize edilmesi, burada yapılanlar tamamen organize olduğumuz için. Başkanımız, yönetim kurulu, Metin bey, ultr Aslan herkes işin içinde.”

“ŞEHİRLERİ YENİDEN İNŞA ETMEK GEREKİYOR”

“Önce yaraların sarılıp daha sonra doğru planlamalarla yeniden inşa etmek gerekiyor. Sadece Antakya’yı değil, diğer şehirleri de… Bazı yerlerde binaların yüzde 70’i yıkılmış. Kalanlar da çok sağlam değil.”

DEĞİŞİM VE KATI UYGULAMA TALEBİ

“Standartların değiştirilmesi gerekiyor. Yapım standartlarının daha katı olması gerekiyor. Uygulama standartlarının daha katı olması gerekiyor. Sadece binayı yapanların değil, imzayı atan herkesin tutuklanması gerekiyor. Bir daha böyle bir şeyin başımıza gelmesin engellenmesi gerekiyor.”

“Her konuştuğum insana umut vermeye çalışıyorum. Yüzde 100 gerçekçi olmamız lazım. Eleştirmemiz lazım ama her zaman yüzde 100 umut da gerekiyor insana. Neyden şikayet edersek edelim, isyan edersek edelim, umutlu olmamız lazım.”