Ak Yapı Büyükçekmece Alkent 2000 bin Mahallesinde inşasına başladığı Big Country Projesi basın toplantısından sonra Ak Yapı Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel ve Emlakhaberi.com genel yayın yönetmeni Kadir Özel, Emlaktafark.com Genel yayın yönetmeni Adnan Nalbant ile birlikte genel anlamda gayrimenkul sektörünü değerleme fırsatı bulduk.

Hüseyin Dinçel sorduğumuz soruların bazıları şu şekilde; Sektörün gidişini nasıl buluyorsunuz?

Enflasyonla birlikte inşaat maliyetlerindeki bu artış bizlerin fiyat belirlemesinde çok zorlandıklarını inşaata başladığımız fiyatla şimdi geldiğimiz fiyat arasında büyük farklılıklar var bunu bizler mecburen satış fiyatlarımıza yansıtmak zorundayız dedi.

Big Country örnek villa

Big Country villa Projesini biraz anlattırmısınız dediğimizde burası Hakan Grup’a ait bir arazi arazinin toplam alanı 223 bin metre kare biz burada farklı tip ve büyüklükte 126 adet tek katlı villa inşa ediyoruz. Konumu itibarıyla bakıldığında bölgenin en iyi konumuna ait bir proje doğa, göl, deniz üçü bir arada olan yer bölgede çok az bulunuyor bizler bu avantajı sunuyoruz müşterilerimize dedi.

Adnan Nalbant beyin şu sorusuna Hüseyin bey Büyükçekmece ilçesinde bundan sonra başka projeler yapacak mısınız?

Bölgede farklı yerler arayışımız olacaktır şuan için mevcut projeyi bitirip teslim ettikten sonra duruma göre değerlendireceğiz. Big Country Projesi satışlarına yarın başlıyorsunuz iyi bir reklam filmi ve haber destekleriyle toplanan bu taleplerin ne kadarı sizce satışa dönüşür biraz bilgi verir misiniz?

Yaklaşık 3 aydır bir talep toplama süreci vardı genelde sosyal medya üzerinde oluşturulan 5 bin üzeri form dolduranlar oldu bunları ilgi ve alakasını satışa başladığımızda göreceğiz.

Villa projeleri biraz daha sanayici, iş dünyasında üretim yapan kişilere hitap ettiği için somut bir şey görmeden satın alımı yapmıyorlar bu sebeple 2 adet örnek villamızı inşa ettik yaklaşık 85-90 adet villanın temellerini attık kabası çıkmak üzere hepsine fore kazık sistemi uygulanıyor.

IMG_0175

Emlakhaberi.com Genel yayın yönetmeni Kadir Özel’in şu sorununa cevap veren Dinçel, Büyükçekmece Alkent Bölgesinde bir çok firma villa yapıyor bazıları inşaatına başlamadan reklam vererek villaların satışlarını hemen hemen %85 oranında sattıklarını belirtiyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bölgede çok farklı inşaat firmaları tarafından bir çok villa projesi var özellikle inşa halinde satışını yapmak çok mantıklı gelmiyor bu nedenle satışlarını inşaat bitimiyle beraber tamamlamayı planlıyoruz hepsini şimdi satıp bitirmek istemiyoruz dedi.