Fikirtepe'de daha önceden eksik yatan kira tutarların toplu olarak ödenmesi gerektiğini söylemişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Fikirtepe'de yaşanan bir mağduriyeti daha bitiriyor. emlakhaberi.com olarak bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgilere göre 10.06.2022 tarihinde çıkan 7410 sayılı kanun sonrası yapılan son düzenlemelerle Fikirtepe 1. Etapta yapımı Emlak Konut tarafından devam eden bazı adalarda ( 3, 6 ve 19 Numaralı Adalar) yaşanan temlik sorununa son nokta konuldu.

Eksik yatan kiralarda da güncelleme devam ediyor. Yapılan güncelleme yetişirse geçmiş dönem kesintileriyle beraber bu adalardaki kiralar güncel rakam üzerinden toplu olarak yatırılacak.  Bakanlık 6306 Sayılı Yasada yapılan değişiklikle ve 10.06.2022 tarihinde Meclisten geçen, 7410 nolu kanunla Fikirtepe'de yaşanan bu soruna son noktayı koymuştu. emlakhaberi.com olarak bu kanun değişikliği kamuoyuna '' Bakanlıktan Fikirtepelilere Müjde 'Temlik sorunu çözüldü, Sırada Kira Artışları var' '' başlığıyla duyurmuştuk.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Fikirtepe'de yaşanan bir mağduriyeti daha bitiriyor. emlakhaberi.com olarak bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgilere göre 10.06.2022 tarihinde çıkan 7410 sayılı kanun sonrası yapılan son düzenlemelerle Fikirtepe 1. Etapta yapımı Emlak Konut tarafından devam eden bazı adalarda ( 3, 6 ve 19 Numaralı Adalar) yaşanan temlik sorununa son nokta konuldu.

Bakanlık Fikirtepe'deki Temlik sorunu çözü1

Eksik yatan kiralarda da güncelleme devam ediyor. Yapılan güncelleme yetişirse geçmiş dönem kesintileriyle beraber bu adalardaki kiralar güncel rakam üzerinden toplu olarak yatırılacak.  Bakanlık 6306 Sayılı Yasada yapılan değişiklikle ve 10.06.2022 tarihinde Meclisten geçen, 7410 nolu kanunla Fikirtepe'de yaşanan bu soruna son noktayı koymuştu. Fikirtepehaber.com olarak bu kanun değişikliği kamuoyuna '' Bakanlıktan Fikirtepelilere Müjde 'Temlik sorunu çözüldü, Sırada Kira Artışları var' '' başlığıyla duyurmuştuk.

KİRALAR GÜNCELLENİYOR, EKSİK YATAN KİRALAR TAM YATACAK

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, kiralar güncellenerek bu aydan itibaren tam yatırılmaya başlanacak. Güncellenen kiralar haricinde geçmiş dönemde temlik sorunundan dolayı eksik yatırılan kiralarda yapılan kesintiler de toplu olarak ödenmeye başlanacak. 

FİKİRTEPE PLATFORMU EKSİK YATAN TÜM KİRA KESİNTİLERİNİN TOPLU OLARAK ÖDENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ..

 Yetkililer ayrıca, bakanlık olur yazısıyla temlik sorunun çözüldüğünü ama güncellemenin devam ettiği için bu ay başlanacak ödemelerde yetişmemesi durumunda bazı vatandaşların ödemelerinin önümüzdeki aya sarkabileceğini belirttiler. Yetkililer ayrıca, güncellemeleri yetişmeyen atandaşların bu ay alamasalar bile herhangi bir hak kaybı yaşanmadan bir sonraki ay tüm haklarını toplu olarak alacaklarını söylediler.

​​TEMLİK NEDİR? Fikirtepe Platformu "Temliğin bir hakkın başkasına devredilmesi demek olduğunu. Fikirtepe'de yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeri sonrası bazı müteahitlerin herhangi bir icraat yapmadan kendilerine taahhüt edilen arsa paylarını kendi üzerlerine alarak tapuda şerh koymaları yada tescillemelerinden kaynaklı bir mağduriyet oluştuğunu. Yapılan son düzenlemelerle artık bu sorununda ortadan kalktığını ifade etti.