Peki bu destek ödemesinden yararlanmak için başvuru şartları neler? Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Avaztürk.com'un haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşini kaybetmiş olan kadınlara yönelik yeni bir destek paketi duyurusu yapıldı. Aile Bakanlığı eşini kaybetmiş kadınlara 2 bin TL destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Yapılan bu duyuru ile birlikte yeni destek paketi merak konusu oldu.

Kadınlara 2 bin TL destek ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemesi yapmaya devam ederken, yeni destek ödemesi eşini kaybetmiş kadınlara için hazırlandı. Eşini kaybetmiş olan kadınların söz konusu destek ödemesinden yararlanabilmesi için başvuru işlemlerini, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirmesi gerekmektedir.

para-sayan

Başvuru işlemleri belirtilen kurumlardan birinde yapmak isteyen kişilerin başvuru sırasında verilen formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması önem arz etmektedir. Başvuru işlemleri değerlendirilen eşini kaybetmiş kadınlara başvurusu onaylanması durumunda, iki ayda bir toplam 2 bin TL ödeme yapılacaktır.

Aile Bakanlığı tarafından belirtilen şartlar neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardım programı kapsamında eşlerini kaybetmiş olan kadınlara maddi olanak sağlayarak ihtiyaçlarını karşılanması amaçlanıyor . Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan bu destek ödemesine başvuru yapacak kişilerin talep edilen belgeler ile başvurularını yapmaları durumunda söz konusu destek ödemesinden yararlanmak için adım atmış olacak. Eşi vefat eden kadınların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemesinden yararlanabilmesi için aranan şartlar ise şu şekilde;

Başvuru yapacak kadınların söz konusu destek ödemesinden yararlanabilmesi için öncelikle eşlerinin vefatının nüfus kayıtlarında belgelenmiş olması aranan ilk şartlar arasındadır.

Eşi vefat eden kişinin talep edilen belgeler ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında verilen formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmakta aranan şartlar arasındadır.