Bakan Murat Kurum'dan son dakika konut fiyatları açıklaması geldi. Konut fiyatlarında yaşanan yükselişi durdurmak ve fiyatları tekrar makul seviyelere çekmek için peş peşe pek çok önlem alınacağı ilan edilmiş, böylelikle hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşanacağı iddia edilmişti. 

Yaşanan süreci değerlendiren Bakan Murat Kurum resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile konut fiyatları ile mücadele konusunda alınan tüm önlemleri tek tek açıklandı. Bakan Kurum yaptığı açıklamasında devletin elindeki tüm enstrümanları kullanmaya devam edeceği vurgusu ile dikkat çekti. İşte o açıklama...

BAKAN MURAT KURUM'DAN SON DAKİKA KONUT FİYATLARI AÇIKLAMASI! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile "TOKİ ile hazırlığını yaptığımız sosyal konut projesi,

Emlak Konut öncülüğünde firmalarla yeni kampanya,

50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi.

Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" diyerek konut fiyatlarını düşürmek için almış oldukları önlemleri duyurdu.

Konut fiyatları düşmesi bekleniyor , talep dengesini sağladığımız sürce fiyatlar yavaş yavaş yerine oturacak dar gelirli olanlar ev sahibi olma imkanına sahip olacaklar.

ev-fiyatları-düşecek mi

KONUT FİYATLARI VE EV KİRALARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER?

Eylül ayında TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ve Emlak Konut seferberliği yanı sıra 50 bin ofisin de konuta dönüştürüleceği ilan edilmişti. Yapılan açıklamalar kapsamında gözler Eylül ayına çevrilirken konut arzında yaşanacak bu sert ve ani yükselişin etkisi ile ev fiyatlarında düşüş etkisi yaşanabileceği belirtiliyor.