United Property Expo 2022’ye katılan Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, dünyayı vizesiz ve sınırsız yaşamanın kişinin tüm potansiyelini açığa çıkardığını, oturma izni ve ikinci vatandaşlık programları ile ailelerin hem kendilerine hem de çocuklarının geleceklerine yatırım yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

19 Kasım’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen United Property Expo 2022’ye katılan ve konferansta konuşmacı olarak yer alan Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, oturma izni ve ikinci vatandaşlık programları ile dünyanın istenilen noktasında var olma imkânı sağladıklarını vurgulayarak, “Aileler çocuklarına sadece tapu, para, yatırım, birikim yapmamalı. Aileler çocuklarının geleceklerine yatırım yapmalı ve onlara dünya vatandaşı olmaları için gerekli araçları sunmalı. Ailelerin hem kendilerine yapabileceği en faydalı yatırım, hem de çocuklarına bırakabilecekleri en değerli miras geleceğe yatırım yapmaları.” dedi.

Teuta Narazan-1

Aldıkları talepleri de değerlendiren Narazan; “Öncelikle çocuklarının eğitimini yurt dışında sürdürmesini arzu eden aileler, yüksek döviz getirisi bekleyen yatırımcılar, yurt dışındaki işlerini rahatlıkla sürdürmek isteyen iş insanları hizmetlerimizden faydalanmayı talep ediyor. En büyük kesimi ise; çocuklarının eğitimi için Avrupa Birliği vatandaşlığı isteyen aileler oluşturuyor. Bu noktada aileler, çocuklarının yurtdışındaki eğitim fırsatlarında AB vatandaşları ile eşit olmasını istiyor. Aynı zamanda yurtdışındaki üniversitelerde AB vatandaşları ile eşit şartlarda hem giriş hem de eğitim masrafları daha düşük olsun istiyorlar. Vesta Global olarak, gayrimenkul sektöründe yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sunuyoruz. ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya, Portekiz, Malta, Karayip Adaları gibi yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi olma özelliğini taşıyoruz.” dedi.

Belge yığını yok, vize randevusu yok, ret yok, beklemek yok

Küresel vatandaşlığın, dünyayı vizesiz ve sınırsız yaşamanın, bireyin tüm potansiyelini açığa çıkardığını da sözlerine ekleyen Narazan, “Bu programlara yatırım yapan kişilerin çoğunluğu ikili vizesiz seyahat seçeneklerini iyileştirmek istiyor. Belge yığını yok, vize randevusu yok, ret yok, beklemek yok, planlamak yok.  Danışmanlık şirketleri ile sadece tüm ailenizle seyahat etmenin rahatlığını yaşıyorsunuz. Öte yandan şirketler de offshore ve Avrupa'da tescili, banka hesaplarının açılması, özel lisansların alınması ve vatandaşlık işlemleri içinde kolayca adım atabilir. Ayrıca yüksek net değere sahip bireyler, öngörülemezlik karşısında birikimlerini güvence altına almak için bir portföy de oluşturabilir.” şeklinde konuştu.

Varlıklı insanlar da hayatlarını güvence altına alıyor

Farklı ülkelerde yatırım yapmanın önemine vurgu yapan Nazaran, “Farklı ülkelerde yatırım yapmak kişilerin birikimlerini otomatik olarak çeşitlendirir. Yatırımcılar artık, değişken piyasa karşısında yatırım portföyleri ve ülkelerinin siyasi istikrarsızlığı karşısında, piyasayı en iyi destekleyen bölgeleri arıyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki varlıklı insanlar hayatlarını güvence altına alıyor. Potansiyel kazançların yanı sıra, istikrarlı bir para biriminde kira getirisi sağlıyorlar.

Azerilerin gayrimenkul ediniminde İstanbul, İzmir ve Bursa öne çıkıyor

United Property Expo 2022’’de gördük ki Azeriler bu konuya büyük önem veriyorlar. Birçok kişinin Türkiye'de evleri var. İkinci yatırım gözüyle bakıyorlar. Dar bütçeliler Alanya'dan ev almak isterken bütçesi daha yukarda olanlar ise; İstanbul, Bursa ve İzmir gibi illeri tercih ediyor. Çocuklarını Türkiye'de okuturken oturması için almak isteyenlerin de, Türkiye’ de okumuş şimdi iş için dönmek ve çalışma izni kolay olsun diye vatandaşlık almak isteyenlerin de sayısı oldukça fazla.

Yatırımcıların sosyo-kültürel yapısına göre en çok ilgiyi Avrupa, Amerika, Portekiz ve İspanya programlarımız çekti. Azerbaycan'ın iş ve cemiyet hayatından önemli kişilerle yaptığımız birebir yatırım danışmanlığı görüşmelerinde ise İstanbul ve Londra'daki markalı projelere ilgi büyük oldu. Vatandaşlık programlarında ise 12 ayda Avrupa Birliği vatandaşlığı veren Malta en çok tercih edilen ülke durumunda. Öte yandan Rusya- Ukrayna savaşı sürerken Azerbaycan birçok Rus'a da ev sahipliği yapıyor. Azerbaycan'daki Ruslardan da yine Türkiye vatandaşlığı yatırımları için ilgi gördük.” diyerek sözlerini tamamladı.

Vesta Global Hakkında: Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017 yılında kurulan Vesta Global, VAA Real Estate çatısı altında gayrimenkul sektöründe pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Yurtdışı yatırımlar ve oturma izni konularında yurtdışındaki yerel iş ortakları ile müşterilerine uygun gayrimenkulün bulunmasından, hukuki süreçlere ve oturma izninin alınmasına kadar tüm evrelerde hizmet vermektedir. Yurtdışı yatırımlar ve oturma izni programları ile müşterilerine uygun gayrimenkulün yatırımının bulunmasından, hukuki süreçlere ve oturma izninin alınmasına kadar tüm evrelerde anahtar teslim danışmanlık vermektedir. Ayrıca inşaat ve yatırım firmalarına yurt içi ve yurtdışındaki gayrimenkul projelerinde, projenin geliştirilmesinden, pazarlama ve satış danışmanlığına, yurtdışı satış kanallarının oluşturulmasına kadar anahtar teslim çözümler sunmaktadır. Vesta Global, her daim yeni iş birliklerine değer vererek, iş ortakları ile beraber büyümeyi ve sektörü büyütmeyi hedeflemektedir.