Çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir üretim anlayışı çerçevesinde hizmet veren ARTA Tekstil; Çorlu Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasının elektrik ihtiyacını yenilenebilir güneş enerjisi ile karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali kuruyor. Şubat ayında başlayacak çalışmaların Ağustos 2023’te tamamlanması planlanıyor.

 

ARTA Tekstil elektriğini güneşten karşılayacak.

Temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için tüm üretim süreçlerinde kapsamlı bir çevre yönetimi uygulayan ARTA Tekstil, kuracağı Güneş Enerji Santrali (GES) ile de doğaya katkı sunmaya devam ediyor. Yaklaşık 9 milyon dolarlık yatırımla Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 110 bin metrekare alan üzerine konuşlanan projenin Ağustos 2023’te tamamlanması planlanıyor. Yeni GES yatırımları ile ilgili açıklamada bulunan ARTA Tekstil kurucu ortağı Arif Nalbant, “Kurulduğumuz günden bu yana çevreye duyarlı bir anlayışla hareket ediyoruz. Kurmakta olduğumuz Güneş Enerji Santrali (GES) de karbon ayak izimizi azaltarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefimize önemli bir katkı sunacak” dedi.

Sürdürülebilir bir dünya için

Gerçekleştirdikleri Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı ile Çorlu Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikalarının elektrik tüketiminin tamamını sıfır karbon salınımı ile yenilenebilir güneş enerji santrali üzerinden karşılamayı planladıklarını söyleyen Arif Nalbant, “Çorlu Velimeşe OSB’de bulunan fabrikamızın elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 9 milyon dolarlık yatırımla YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. ile iş birliği yaparak Güneş Enerji Santrali (GES) kuruyoruz. İlgili belge ve izin işlemlerimizi büyük oranda tamamladık. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına katkıda bulunacak santralimizde yerli üretim güneş panelleri kullanacağız. Bugüne kadar üretim süreçlerimizde hep sürdürülebilirlik odaklı çalışmıştık, artık kullandığımız enerjinin de düşük karbon salınımlı, yenilenebilir, çevreye saygılı yöntemlerle üretilmesini amaçlıyoruz. Isıl enerjimizin yüzde 40’ını yenilenebilir biyokütle ile sağlıyorduk. GES’i devreye alınca elektrik tüketimimizi yüzde 100 oranında yenilenebilir, sıfır karbon salımlı güneş enerjisinden sağlayacağız. Enerji ve su tüketimi yüksek bir sektörde faaliyet gösteren ve dünyanın geleceğini önemseyen bir firmayız. Çevresel etkimizi en aza indirme kararımız doğrultusunda, su ve enerji tasarrufu sağlayan kontrol teknolojileri, baca gazı ve atık sudan ısı geri kazanım sistemleri kurmaya ve operasyonel verimliliğimizi artırmak için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Ağustos 2023’te tamamlanacak.
Yerli güneş panelleri kullanılarak oluşturulacak Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımında ilk panel Mart 2023’te yerleştirilecek. Yılda 16 milyon kWh’ın üzerinde temiz enerji üretmesi beklenen tesisin Ağustos 2023’te tamamlanması planlanıyor. ARTA Tekstil yaptığı bu yatırımla Çorlu Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikasının tüm elektrik ihtiyacını GES üzerinden karşılamayı planlıyor. Firma, yaz aylarında santralde oluşan üretim fazlası elektriği ise şebekeye verecek.