Arsa yatırımları neden artıyor bunun birinci sebebi konut fiyatlarının aşırı yükselmesi alım gücü azalan kişiler ufak yerde olsa arsaya yöneldi. Arsa Alanlar daha karlı duruma geçiyor tarımla uğraşmak kendine yetebilecek sebze ve meyveyi kendisinin üretmesi bu yönlü yatırımları armasına sebep oluyor.

ARSA YATIRIMI YAPANLAR HER ZAMAN KAR EDİYOR.

Son dönemde yükselen fiyatları ile gayrimenkul yatırımı yeniden gözde olurken konut fiyatlarının rekor kırması ile arsa yatırımı öne çıkmaya başladı. Özellikle de İstanbul'da ki arsa fiyatları da talebin artması ile arsa fiyatlarında da yükseliş yaşanmaya başlarken yatırımcının yeni rotası Tekirdağ oldu. 

Arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler Tekirdağ'da yatırımlık arsa avına çıkarken konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Uzmanı Fatih Karatepe yılın ilk yarısında Tekirdağ bölgesinde arsa satışlarının yüzde 72,4 oranında arttığını açıkladı. 

satılık arsa

TEKİRDAĞ'DA ARSA VE TARLA SATIŞLARI PATLADI! 

İstanbul'a olan yakınlığı ve son zamanda artan sanayi yatırımı ile hızla gelişen Tekirdağ diğer illere göre ucuz kalan metrekare fiyatları ile arsa yatırımcısının radarına takıldı. Şehirde 2022 senesinin Ocak ve Haziran aylarını kapsayan dönemde taşınmaz satışları yüzde 72,4 oranında artış gösterdi. Yaşanan artışta arsa yatırımcısının Tekirdağ'a yönelmesinin payının büyük olduğu belirtiliyor. 

ARSA ALAN KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Konuyu değerlendiren Karatepe "İlimizde konut dışındaki arsa ve tarla gibi gayrimenkul satışlarına yönelik ilgi rakamlara yansımış durumda. Geçen yılın ilk yarısında 13 bin 399 olan satış adedi 2022 Ocak-Haziran döneminde 23 bin 94'e yükseldi. Yani Tekirdağ'da arsa ve tarla satışlarının yılın ilk yarısında yüzde 72,4 arttığını görüyoruz. En çok ilgi İstanbullu yatırımcılardan ancak sadece onlarla sınırlı kalmıyor. Tüm çevre illerden ve hatta çok uzak kentlerden gelip yatırım yapmak isteyenler oluyor" diyerek son dönemde arsa satışında büyük oranda artış yaşandığını belirtti.