Apple, akıllı telefon pazarının tartışmasız en önemli ismi. Her ne kadar kimi otoriteler bu söylemi doğru bulmayıp yanına Samsung’un da eklenmesi gerektiğini söyleseler de, Apple’ın iPhone ile yaşadığı başarıların eşi, benzeri veya bir rakibi yok. Amerikalı teknoloji devi elde ettiği yeni başarılarlaysa bu durumu herkese kabul ettirmekte kararlı gibi görünüyor.

Apple iphone14-pro

Apple’a ilişkin son ciddi bilgiler Çin’den geldi. Counterpoint tarafından hazırlanan rapora göre Apple, geçtiğimiz aydan sonra bu ayda da Çin’in en çok akıllı telefon satan markası oldu.

Apple üst üste ikinci defa Çin’in en çok satan markası oldu

Çin pazarının neredeyse %25’ini ele geçiren Amerikalı teknoloji devi, bu pazarda yaşanan yaklaşık %20 daralmaya rağmen bu oranı %4 civarında tutmayı başarınca, ortalamanın çok altındaki bu daralma oranı sayesinde rakipleriyle arasındaki farkı iyiden iye açmış oldu.

iPhone 14 Pro

Counterpoint raporları oldukça ilginç bir durumun da altını çiziyor. Rapora göre Apple’ın yeni amiral gemileri iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max bu başarının arkasındaki en önemli kahramanlar olarak görülürken, üçüncü sırayı ise ilginç bir şekilde iPhone 13 alıyor. Buradan da insanların iPhone 13’ün neredeyse aynısı olan iPhone 14’e fazladan para vermek istemediklerini, bu nedenle tercihini ya eski iPhone modelinden ya da yeni ama Pro modellerinden yana kullanmak istediklerini anlıyoruz.