Ev kiraları ve konut fiyatlarında yaşanan rekor artış cepleri yakmaya devam ederken gelen zam yağmur aidat rakamlarını da yukarıya çekti. Peki, yüksek aidata itiraz nasıl yapılır, nereye başvuru yapılır?

Yükselen ev kiraları ve konut fiyatları apartmanların aidat rakamlarını da uçurdu. Özellikle de lüks sitelerde aidat krizi yaşanırken, yükselen doğalgaz, elektrik ve su faturaları ile asgari ücrete yapılan son ara zam ile beraber yeniden zam yağmuru yaşanmaya başlandı.

Kiracı Bir Yıllık Peşin Kira Öderse İndirim Hakkı Varmadır ?

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde apartman ve sitede yaşayanlar yüksek aidat tutarları nedeniyle mağduriyet yaşarken özellikle de kiracılar bir yandan rekor zamlanan ev kiralarını bir yandan da aidat rakamlarını ödeyemez hale geldi. İstanbul 'da aidat krizi talep edilen dudak uçuklatan rakamlarla bir başka boyuta taşınmaz durumda.

APARTMAN VE SİTE AİDATI İÇİN REKOR ZAMLAR AÇIKLANDI!

Bir yandan yükselen konut fiyatları bir yandan da asgari ücrete yapılan zamlar sonrasında yöneticiler bir kere daha zam yağmuru yapmaya başladı. Doğalgaz, elektrik ve su faturalarına gelen zamların ardından asgari ücrete gelen yüzde 30'luk ara zammı öne süren site yöneticileri giderlerin arttığını belirterek zammın kaçınılmaz olduğunu savunurken, apartman sakinler ise artık aidat tutarlarını ödeyemeyecek hale geldiklerini belirterek indirim talep ediyorlar.

YÜKSEK AİDATA NASIL İTİRAZ EDİLİR, NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

İstanbul'da 1+1 dairelerin olduğu sitede en düşük aidat rakamının 900 liraya çıkarılması büyük tepki çekerken konu hakkında açıklama yapan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek sitelerde tahsil edilen aidat rakamlarına yönetimin kendisinin karar verdiğini belirterek "Ancak site sakinleri yönetimin toplantılarına katılıp, kararlarını takip etmeli.

Böylece sorun ortaya çıkar çıkmaz itiraz edebilirler. Fahiş zamlar olursa site malikleri yönetim defterini isteyip incelesinler. Eğer usulsüzlükler tespit ederlerse önce yönetime itiraz edip düzeltilmesini talep etsinler. Gereken yapılmazsa Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne dava açsınlar" diyerek bu davaların yaklaşık 3 oturumda en fazla 1 sene içerisinde sonuçlandığını söyledi.

Aidat artışları bu derece yükseldiğinde mahkame kararları artış gösteriyor mülk sahibi sorumlu olduğu için aidatlardan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıtı çıkacak bu gidişle.