İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde görülen fahiş aidat fiyatları hakkında konuşan Avukat Bilal Kayaer, "Kat maliki eğer aidatın çok fazla olduğunu düşünüyorsa o zaman aleyhte oy vermesi gerekmektedir. Toplantıdan sonra bir ay içinde iptal davası açma hakkına sahip olurlar " dedi. 

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da artan kira fiyatları aidat fiyatlarının da fırlamasına sebep oldu. Özellikle sitelerdeki aidat fiyatları kiralara oldukça yaklaştı. Vatandaş artan fiyatlara karşı adeta çaresiz kalırken, "Aidat ödenecek gibi değil, 2 bin 500- 3 bin verenler var. Ne yazık ki oralarda da çeteler oluştu" gibi ifadeler geldi. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde görülen fahiş aidat fiyatları hakkında konuşan Avukat Bilal Kayaer, "Kat maliki eğer aidatın çok fazla olduğunu düşünüyorsa o zaman aleyhte oy vermesi gerekmektedir. Toplantıdan sonra bir ay içinde iptal davası açma hakkına sahip olurlar " dedi.

Aidat çeteleri oluştu

Aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Asgari ücret ve maliyetlerdeki artışlar gerekçe gösterilerek aidatlara yüzde 200'lere varan zamlar yapıldı. Site sakinleri de o zamlara itiraz etmeye başladı. Bir vatandaş "Aidat ödenecek gibi değil, 2 bin 500- 3 bin verenler var. Ne yazık ki oralarda da çeteler oluştu" dedi.

Zorunlu olmayan fiyat artışlarına itiraz hakkı var

Yüzme havuzu yapılması, cephe yenilemesi gibi bir takım zorunlu olmayan kalemler varsa ve bunlara fahiş bedellerle bütçeye ekleniyorsa işte o zaman kat malikinin itiraz etme hakkı var. Harcamaları inceleyip itirazlarını genel kurul divan toplantısında tutanağa işletmeleri gerekiyor. Toplantıya gitmeyen kat malikinin ise 3 ay süreyle toplantıya gitme hakkı var.

Bunu önleyebilirler

"Yüzde 200, 300 artışlarla karşılaşan apartman sakinleri isyandalar" diyen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "İlk yapmaları gereken şey kat malikleri toplantısına katılmak. O tutanakla mahkemede dava açmak suretiyle lüzumsuz harcamalar varsa bunun önlenmesini sağlayabilirler" dedi.

Emlakhaberi.com'un haberine göre Avukat Bilal Kayaer, "Kat maliki eğer aidatın çok fazla olduğunu düşünüyorsa o zaman aleyhte oy vermesi gerekmektedir. Toplantıdan sonra bir ay içinde iptal davası açma hakkına sahip olurlar " dedi.