Android kullanıcıları yeni ara yüz tasarımına hazırlanıyor. WhatsApp'ın 2.23.8.4 kodu ile hazırlamış olduğu yeni sürüm Android cihazlarda Beta versiyonu ile denenecek. Geliştirme aşamasında olan bu yeni güncelleme için detaylar belli olsa da görsellerine henüz erişilemedi.

WhatsApp ara yüzünde ufak ama etkili bir hamle yapılması bekleniyor. Bu değişiklik ile iPhone cihazlarda kullanılan arayüzle birebir hale gelmesi ümit ediliyor.

WhatsApp2

WhatsApp Android'de de iOS cihazlarda aynı performansı sunmuyor. Her ikisi de farklı güncellemeler alarak belirli dönemlerde yenileniyor. Fakat bu kez WhatsApp iPhone'da bulunan bir özelliği Android'e taşıdı. iPhone açıldığı anda ekranın alt kısmında bir gezinti çubuğu oluşur. Bu çubuk ile mesaj, arama kısımları, durumlar, ayarlar ya da topluluk alanına anında erişim sağlanabilir.

KULLANIŞLILIK ARTACAK!

iPhone'da bulunan bu arayüz oldukça kolay, pratik ve kullanışlı bulunuyor. Aynı kullanışlılığın Android'e taşınması sebebiyle yeni güncelleme tasarlandı. Kullanıcılar bu talebi iletti. Şirket bunu görmezden gelemedi. Bundan sonraki süreçte Android cihazlarda kullanılan WhatsApp'ın alt gezinti çubuğu hazır hale getirilerek daha kullanışlı bir deneyim sunulacak.

Yeni Beta sürüm ile beraber gelen güncelleme arayüzde Android'i İOS’a benzetecek. Gezinti çubuğu ile Android kullanıcıları iPhone'da bulunan deneyimi yaşayabilecek. Bundan sonraki süreçte WhatsApp'ın güncellemelerini bu yönde eşitlikçi bir yaklaşımla yenilemesi bekleniyor. Fakat konu üzerine şu anda arayüz tasarımında “gezinti çubuğu” dışında bir yenilik beklenmiyor.

WHATSAPP’A GELEN SON YENİLİKLER NELERDİR?

WhatsApp uygulaması belirli aralıklarla yenilenerek kullanıcısına daha güvenli ve kişiselleştirilebilir bir ortamda hizmet alabilmesi sağlanıyor. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda getirilen yenilik sonrası her ay paylaşılan bu güncellemeler daha kusursuz bir alan oluşmasını destekliyor.

WhatsApp1

Son dönemlerde WhatsApp'ta yapılan yenilikler İnstagram'a benzediğini düşündüren hamlelerden oluşuyordu. Grup uygulamalarından konu kısmını ve açıklama kısmını daha uzun tutabilmek için özel bir ayarlama yapıldı. Farklı bir kişiyle paylaşılacak fotoğraf ya da videolar tek seferde 100 adete kadar gönderilebiliyor. Eskiden 30 adet ile sınırlandırılmış iken 100 adete çıkarıldı. Dosya gönderme boyutu 2 GB'a yükseltildi. Gruplar için kişi sayısı 512 oldu.