Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılım üreticisi şirketlerden Amerikan Adobe, GPT-4 teknolojisi kullanılarak oluşturulan yeni nesil yapay zeka, Adobe Firefly'ı geliştirdi. Firefly, yapay zekayı daha işlevsel hale getiren OpenAI’ın DALL-E’sine rakip olarak tasarlandı.

Bloomberg’den Hande Berktan’ın haberine göre şirket, Firefly için içerik üreticilerinin, medya şirketlerinin nasıl yüksek kaliteli görüntüler ve harika metin efektleri oluşturabileceğini gösteren bir beta sürecini başlattı.

"ÜRETKENLİĞİ VE YARATICI İFADELERİ ARTIRACAK BİR ARAÇ OLACAK"

Adobe Dijital Medya Başkanı David Wadhwani “Üretken yapay zeka, içerik üretici ile bilgisayar arasındaki konuşmayı daha doğal, sezgisel ve güçlü bir şeye dönüştüren yapay zeka güdümlü yaratıcılığın ve üretkenliğin artık bir sonraki evrimi oluyor. Adobe, Firefly ile üst düzey yaratıcı profesyonellerden tüm içerik oluşturuculara üretkenliği ve yaratıcı ifadeleri artıracak bir araç olacak” dedi.

Yeni nesil yapay zeka, Firefly, yalnızca bir web sitesi aracılığıyla kullanılabilecek ve lisanslı veya telif hakkı bulunmayan içerikler üzerinde eğitildi.

Üretken AI araçlarının kullanımını çoğu rakibinden daha kolay hale getirmeye çalışan Adobe, bu araçları Photoshop, Illustrator ve Premiere gibi çeşitli uygulama ve hizmetlerine entegre etmeyi planlıyor.