Vatandaşlar 2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinin ne kadar olduğunu ve ne zaman yatırılacağını merak ediyor.

Emekli bayram ikramiyeleri gündemde yer alırken, vatandaşlar da merak ettiği soruları arama motorlarına sormaya başladı. Geçtiğimiz sene 1100 TL olan bayram ikramiyesinin bu sene ne kadar olacağı merak konusu oldu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

para-sayan

2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin ne kadar olduğu ve ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. 21 Nisan 2023 Cuma günü idrak edilecek Ramazan Bayramı’ndan önce ikramiyelerin ödeneceği bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadan sonra zamlı bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı açıklandı. 2023 Ramazan Bayramı ikramiyesinin nisan ayı içerisinde aktarılacağı bilinirken, ödemelerin 20 Nisan 2023 tarihinden 1 hafta öncesinde hesaplara yatırılacağı öngörülüyor.65285.jpg

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranı ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yaptı. Yapılan son açıklamaya göre; emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz sene 1100 TL olarak hesaplara yatırılırken, bu sene 2 bin TL’ye yükseldi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emekli vatandaşlara 2 bin TL ödeme yapılacak.

2023 Ocak ayında 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltildi. Emekli ikramiyesi 1100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağının açıklanmasından sonra bu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Bayram ikramiyesi kimleri kapsıyor?

Bayram ikramiyeleri; Şehir yakınlarını ve gazileri, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşları, SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklilerini, ölüm aylığı alanları, geçici köy korucularını, şeref aylığı alanları, Kore, Kıbrıs, İstiklal Savaşı Gazilerini, şampiyon sporcuları, terörden zarar görmesinden dolayı aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alıyorlar.