Avrasya Uluslararası İnşaat’ın, Kartal’da toplam 45 bin metrekare alan üzerinde yükselecek 1.200 konutluk karma projesi için geri sayım başladı.

Sunset Kartal Konutları’nı yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla hayata geçireceklerini ifade eden Avrasya Uluslararası İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, “İnşaat alanını 200 bin metrekareye çıkardık. Sektörde arz açığının olduğu bir dönemde bu denli büyük bir projeye başlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Kartal Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin bilgisini paylaşan Sesli, kentsel dönüşüm bölgesindeki yasal imar haklarına ilişkin çalışmaların sonuçlanmasının ardından Sunset Kartal Konutları’nın temelini atacaklarını açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe ayrıcalık oluşturabilecek projeler tasarlayıp hayata geçirdiklerini söyleyen Sesli, “Sunset Kartal Konutları’nın tasarımını Türkiye’nin en iyi mimari ofislerinden birisi yapıyor. Akıllı şehircilik felsefesiyle sürdürülebilir yaşamı merkeze koyan Sunset Kartal Konutları, alternatif kaynaklarla kendi enerjisini üretebilen, enerjisini verimli kullanan, doğal ışıktan maksimum düzeyde yararlanan, yeşil alan yoğunluğuna sahip, atıklarını geri dönüştürebilen bir mimariye sahip olacak” dedi. 

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Avrasya Uluslararası İnşaat, teknik hazırlıkları bitmek üzere olan yeni karma projesi Sunset Kartal Konutları’nda geri sayıma başladı. İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzide lokasyonlarından birisi olan Kartal sahil bandında yükselecek olan projede 1.200 konut ile birlikte ticari üniteler ve butik bir alışveriş merkezi yer alıyor. Sunset Kartal Konutları için global müteahhitlik firmalarıyla ve en elit mimarlık ofisleriyle işbirliği yaptıklarını söyleyen Ali Sesli, İstanbul’a ileri teknolojiyle modern mimariyi bütünleştiren akıllı, sürdürülebilir ve çevreci bir yaşam alanı kazandıracaklarını açıkladı. Sunset Kartal’ın akıllı şehircilik konseptiyle tasarlandığını ifade eden Sesli, temelden başlayarak projenin her her aşamasında sürdürülebilirliğe odaklandıklarını söyledi.