KAGİDER Başkanı Emine Erdem, sertifikayla toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın güçlenmesine verilen önemi vurguladı.

 Dünya çapında dev projelere imza atan Yapı Merkezi, eşitlikçi insan kaynakları uygulamaları ve kadın istihdamını destekleyen politikaları bağımsız değerlendirme sürecinden başarı ile geçerek Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı. Yapı Merkezi, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine olan duyarlılığını bu çalışma ile göstermiş oldu.

TSKB Cennet Bahçesi’nde düzenlenen sertifika töreninde gerçekleştirilen törende KAGİDER Başkanı Emine Erdem, bağımsız bir değerlendirme sürecinden geçerek Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) aracılığıyla FEM sertifikasını almaya hak kazanan Yapı Merkezi’nin bu sertifikayla toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın güçlenmesine verdiği önemi ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tescil etmiş olduğunu belirtti.

 

 

Fırsat Eşitliği Modeli Nedir?

Temmuz 2011'de Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'in katılımı ile lanse edilen ve Türkiye'de kamu ve özel sektörde büyük ilgi gören Fırsat Eşitliği Modeli işe alım, şirket içi gelişim olanakları, kariyer planlama gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptayarak kurumlara eşitlikçi uygulama örnekleri sunarak özel sektöre destek olmayı ve iş gücünde kadının varlığını ve üretkenliğini artırmak için iş hayatında fırsat eşitliğinin sağlanmasını hedeflemektedir.

 

Yapı Merkezi hakkında:

1965 yılında kurulan Yapı Merkezi uluslararası arenalarda dev projelere imza atan bir Türk inşaat firması olarak taşımacılık, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında global öncü oldu. 2021 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 4.200 kilometrenin üzerinde demiryolu ve 63 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayan firma, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlıyor. Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni tamamladı. 2017 yılında ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim, tamamlandığında dünyanın en uzun (2.023m) orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı.

Yapı Merkezi’nin, Tanzanya, Etiyopya, Senegal, Zambiya, Cezayir, Fas ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası bulunuyor.

19.000’den fazla çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir "dünya markası" olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye’nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record - ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler Listesi’nde 2022’de 58. sırada yer alan Yapı Merkezi, Raylı Sistemler-Toplu Taşıma Listesi’nde de 9. sırada yer aldı.