Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından beklenen yeni sosyal konut projesi satış listesi yayımlandı. Toplam 17 konut projesinde emsallerinin çok daha altına sıfır konut projeleri satışa sunuldu. Üstelik satılan evler için konut kredisiz 240 aya varan vadelerle taksit imkanı da tanınıyor. 

Son dönemde yükselen konut kredisi faiz oranları neden ile vatandaş konut kredisi çekerek ev sahibi olmakta zorlanırken yine yükselen ev fiyatları nedeniyle de vatandaşlar maaşları düşük kaldığı için kredi onayı alamaz duruma gelmişti. Bu nedenle TOKİ tarafından konut kredisi taksitle satılan konut projeleri adeta bir kurtarıcı olarak görülüyor. 

TOKİ TÜRKİYE GENELİ AÇIK SATIŞ LİSTESİ HAZİRAN 2022! HANGİ İLLERDE SOSYAL KONUT SATIŞI YAPILIYOR?

TOKİ'nin resmi internet sitesi olan TOKİ GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan yeni satış ilanlarında toplam 17 konut projesi için başvurular açıldı. TOKİ alt gelir grubu ve orta gelir grubu projelerin yer aldığı, kuralı ve kurasız konut projelerinin yer aldığı 17 konut projesi için başvuru duyurusu yapıldı. 

toki-satis-listesi-24-haziran-2

TOKİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ SATIŞ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

TOKİ'nin alt gelir grubu konut projesi için 240 ay vadeli ödeme imkanı sunulurken bu sayede kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilerin aramış oldukları fırsat ayaklarına gelmiş oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve e-Devlet üzerinden projede ilan edilen kanala göre TOKİ başvurusu yapılırken tüm satış ilanları TOKI GOV TR resmi internet sitesinden yayımlanıyor. 

elazig-satis-fiyati1

Son dönemde rekor kıran konut fiyatları nedeni ile ev sahibi olmak dar gelirli vatandaşlar için her geçen gün daha da imkansız hale gelirken 240 ay vadeli konut satışı yapılan Elazığ Merkez Karşıyaka konut projesi için en düşük aylık taksit tutarı 1.693,49 TL olarak uygulanıyor. 

toki-satis-fiyati-en-dusuk1

TOKİ konut projeleri kapsamında Kütahya'da satılan 126 dairelik konut projesinde peşinat 50 bin 816 TL olarak belirlenirken en düşük aylık taksit tutarı ise 1.905,59 TL oldu. Sizlerde yaşadığınız şehirlerde satışa sunulan TOKİ projelerini kurumun resmi internet sitesi üzerinden inceleyebilir, e-Devlet TOKİ başvurusu ile kriterlere uygun konutlar için ev sahibi olma başvurusu yapabilirsiniz.