Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen kripto paralar ile her gün farklı bir yenilik gündeme geliyor. Popülerliğinin artması ve çok kazandırması nedeniyle kripto paralar oldukça sık kullanılırken, bu paralar ile yapılan gayrimenkul alım satımları da söz konusu oluyor. 

Yabancı basından öğrenilen bilgilere göre, eğlence sektöründeki çalışmalarıyla tanınan Justin Bieber'in da menajeri olan Scooter Braun, geçtiğimiz haftalarda göl kenarında bir mülkü alışılmışın dışında bir şekilde elden çıkardı. Braun, Austin mülkünü 18,5 milyon dolar değerindeki Bitcoin'e sattı ve bu işlemi ile Teksas tarihindeki en büyük kripto para birimi ile gayrimenkul satışını gerçekleştirmiş oldu.

Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber'ın menajerliğini üstlenen Scooter Braun, sahip olduğu malikaneyi Bitcoin ile satabilmek için harekete geçti. Konu hakkında bilgisi olan bir kişi, işlemin nakitten madeni para değiş tokuş olduğunu belirterek Braun'un ödeme olarak Bitcoin kabul ettiğini söyledi. 

Meşhur mülkün alıcının ise Tierion firmasının CEO'su Wayne Vaughan olduğu öğrenildi. Mülk kayıtlarından öğrenilen bilgilere göre, Scooter Braun lüks malikaneyi 2020 yılında satın almış. 

Bitcoin ile satışta en yüksek ücrete ulaşan Braun, kripto ile gayrimenkul alım satımının yaygınlaşması için ilk adımı attı. Öte yandan geçtiğimiz ayda da, eski belediye başkan adayı Tony Buzzbee, Houston'daki evini satışa çıkardığını ve satış karşılığında Bitcoin ile ödeme kabul edebileceğini belirtmişti.