Türkiye’de yaz sıcaklarının artmaya başlaması ve koronavirüs sebebiyle klimalardan duyulan endişe, çatılarda ısı yalıtımının ve uygun malzeme kullanılmasının önemini ortaya koydu.





Ytong Çatı Plağı, yanmaz yapısı, yüksek ses ve ısı yalıtım özelliği ile AVM’ler, turizm tesisleri, fabrikalar ve konutlarda doğal bir ısı yalıtımı sağlarken, çatı katlarını yaşam alanı olarak yapılara kazandırıyor.





Türkiye genelinde koronavirüs tedbirlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeniden düzenlenerek normale dönüş çalışmalarının başlamasıyla birlikte, insanların toplu olarak bulundukları AVM’ler, iş yerleri, fabrikalar, atölyeler ve restoranlarda klimalar yerine temiz havalandırma yöntemi kullanılması öneriliyor. İllere göre uygulamalar değişiklik gösteriyor, örneğin İstanbul’da AVM’lerde klima çalıştırılması yasaklandı. Bu durum ve hava sıcaklarının artmasıyla beraber yapıların çatılarındaki ısı yalıtımının önemi de ortaya çıktı.









Çatılarda ısı kontrolünün önemi





Ytong, başta konutlar olmak üzere turizm, endüstriyel ve ticari yapıların çatılarında kullanılmak üzere uzun ömürlü, yangına dayanıklı, ses ve yüksek ısı yalıtımı özelliklerini bir araya getirdiği Çatı Plağı’nı sektöre sunuyor. Çatıda yaratıcı mimari formlara uygun çözümler sunabilme becerisi nedeniyle tercih edilen Ytong Çatı Plağı, ısı yalıtımı özelliği ile tek katmanda yüksek ısı yalıtımı sağlıyor. Çatılarda her mevsim dengeli bir ortam sıcaklığı yaratarak klima kullanımını en aza indiriyor. Yüksek enerji verimliliği ile çatı katlarının ısıtma soğutma maliyetlerini düşürüyor.





Hızlı montaj ve maliyet avantajı





Ytong Çatı Plağı, 6 metreye ulaşan tek parça yapısı, montaja hazır bir şekilde teslim edilmesi ve pratik montaj detayları ile alternatif sistemlere göre çatının daha hızlı kapatılmasını sağlıyor. 4 kişilik bir ekibin günde yaklaşık 200 metrekare çatı imalatı yapabildiği sistem, çelik konstrüksiyon çatılara göre yüzde 30 daha hızlı. Alternatif çatı örtüsü seçenekleri daha fazla katman uygulaması ve işçilik gerektiği için bu sistemlere göre önemli bir maliyet avantajı sağlıyor.