İşte Yeni Evim kampanyası için detaylar nasıl ev sahibi olunur örneklemeler vererek siz okuyucularımız bilgi vemek istedik örnek bir şehir olarak çok yoğun Rus ve Ukraynalı Vatandaşların mülk sahibi olduğu ve Truzim şehrimiz olan  Antalya il merkezi özelinde konuşacak olursak, 3 milyon TL altında sıfır konut bulabilmek neredeyse imkansız. Diyelim ki merkezi bir konumda 3 milyon TL tutarında yeni bir ev buldunuz ve almaya karar verdiniz. İşte iş burada karışmaya başlıyor biraz. Çünkü kampanyada bir de orta gelirli aile olma şartı var ve Antalya için bu şart azami 65 bin TL. Yani hane geliriniz bu tutarın altında olmalı. Burada bir sıkıntı yok ancak verilecek kredi miktarı, hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde belirleniyor.

Dolayısı ile örneğin karı-koca memurluk yapan ve 30 bin TL hane geliri (bordrolu) olan bir aile için kredi ödeme limiti 12 bin TL (30.000 TL*0,40). Bu limite karşılık gelen kullanılabilecek kredi miktarı 1.3 milyon TL civarında. Yani 3 milyon TL’ye almak istediğiniz ev için 1.3 milyon TL kredi kullanıp, kalan kısmı için (1.7 milyon TL) inşaat firması ise öncelikle banka ile sözleşme imzalamış olması gerekiyor bu anlaşmaya yapmaz ise bu krediyi kullanma imkanınız yok bu durumda işaat firması ile anlaşmanız gerekiyor ki çoğu zaman bu ödeme nakit talep ediliyor. Bu noktada başka bir önemli nokta ise inşaat firmasının alacağınız dairenin tapu bedelini tam göstermeyi kabul etmesi. Bunu da hallederseniz 16 Ocak itibariyle bankaya kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni eviniz hayırlı ve uğurlu olsun!

Unutmadan bir de şöyle bir senaryo var. Diyelim ki kendi eviniz var ve bu nedenle sizinle aynı evde yaşayan ve SGK girişi olan çocuğunuz için ev almak istiyorsunuz. Detayları henüz netleşmese de kampanya kapsamında bu mümkün ancak burada da bankaların çocuğunuza kredi verme konusuna ne kadar sıcak bakacakları büyük bir soru işareti!

Son söz: Pratik teoriyi daima aşıyor!

Siz de yorumlarınızı bu gönderinin altına yazarsanız çok sevinirim.