Alınan mülkte kiracı olması durumunda; 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 310. Maddesi’nde, kira sözleşmesi imzalandıktan sonra mülkün el değiştirmesi, bu mülkü yeni alan kişinin de sözleşmenin tarafı haline geldiği belirtilmektedir. Böylece kiracının yeni mülk sahibine karşı olan yükümlülüğü devam etmekte olup, yeni mülk sahibinin de sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyebilecektir.

Yeni mal sahibinin mülkü kendi kullanmak istemesi durumunda, mülk sahibi kiracıyı tahliye ettirebilir. Alım tarihinden itibaren bir ay içerisinde kiracıya bu durumu yazılı olarak bildirmesi ve sonrasında tahliye davası açması gerekir. Eğer mal sahibinin mülkü kullanmaya ihtiyacı yoksa ve kiracıyı tahliye etmek istiyorsa; mal sahibinin dava açabilmesi için kiracının kira ve aidat borcunun olması ve ispatlaması gerekiyor.

Tapu sicilinde kira kontratı şerhi olması durumunda; yeni mülk sahibi, kullanım gibi sebeplerle kira sözleşmesini feshedemeyecek ve şerh süresince mülkün kullanılmasına izin vermek zorunda kalacaktır. Buna karşılık yeni mülk sahibi kiracının devam etmesini istiyorsa; mülk sahibi noterden onaylı hesap numarası ile mülkün yeni sahibi olduğunu bildirmesi yeterlidir.