Orta gelirli vatandaşlara yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı konut kampanyası sektörde memnuniyet yaratarak fırsat olarak değerlendirildi.

Uzun zamandır beklenen orta gelirliye konut kampanyası sektörde de memnuniyet yarattı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AKG Statü CEO’su Alper Göker uygulamanın önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Göker, yeni düzenlemeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Devletimizin uzun zamandır hayata geçirmesini beklediğimiz büyük faiz indiriminin açıklanması hem sektör hem de vatandaşlar için önemli bir fırsat olarak büyük bir memnuniyet yarattı. Bu sıralar dünya ekonomilerinin resesyon endişeleri piyasaları ürkekleştirir, onların sanayi üretim bantlarını yavaşlatırken ülkemizin teknolojik, teknik ve finansal tecrübesi yanında hayata geçirdiği bu özel kampanya sayesinde öz kaynaklarımız ile sağlayacağımız büyüme bizi bu zor dönemde dünya ekonomileri arasında pozitif olarak ayrıştıracaktır.”

“Kısa vadede olmasa bile yüksek kiralar da düşüşe geçecektir”

Dünyanın içerisinde bulunduğu zor dönemin devam edeceğinin öngörüldüğünü hatırlatan Göker, “ Bu durumdan kısa zamanda çıkılamayacağı ve insanların alım güçlerinin düşmeye devam edeceği görülüyor. Emtia ve enerji fiyatları üzerindeki artış baskısı üretimi daraltacağı için bozulan arz talep dengesi yüzünden ne yazık ki enflasyonist bir dönem ile karşı karşıya kalmaya bir süre daha devam edeceğiz. Bu yüzden şimdi açıklanan bu konut kredi desteği ile ilk kez ev sahibi olacak herkesin bu yatırımı korkmadan yapması gerektiğini düşünüyorum. Konut piyasasında yaşanacak bu genişleme ile birlikte aynı zamanda şu an en çok konuştuğumuz yüksek kira oranları da hemen olmasa dahi zamanla tüketici lehine dengelenmeye başlayacaktır” dedi.

Bugün üretilen ve yine bugün satın alınan her şeyin yarından daha ucuz ve ulaşılabilir olduğunu ifade eden Göker, ayrıca milli birliğin ve öz kaynaklar ile bir araya gelerek geleceğe güven duymanın önemine vurgu yaptı.

Uygulanacak kampanyada ilk olarak 100 bin ailenin ev sahibi yapılması hedefleniyor.