Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin başını çeken inşaat ve gayrimenkul alanındaki dijital dönüşüm adaptasyonunu artırmak üzere yola çıkan Yapısoft, fonbulucu üzerinden paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı. Türkiye’de inşaat ve gayrimenkul alanında SaaS yapısıyla hizmet veren ilk proje olma özelliği taşıyan Yapısoft, şirketlerin satış ve satış sonrası süreçlerini yönetip müşteri ve finansal kayıtlarını takip edebilecekleri dijital bir uygulama alanı sunuyor. Yapısoft, 22 Temmuz 2022’ye kadar sürdüreceği turda yatırımcılara şirket paylarının %17’sini arz ederek 1 milyon 600 bin TL fona ulaşmayı hedefliyor. Girişim şirketi, 23 Mayıs 2022’de başlayan turun ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay hisse taahhüt ediyor. 

Şirketlerin ister satış ofislerinden, ister şantiyelerinde, isterlerse de müşteri toplantılarında diledikleri cihazdan erişim sağlayarak, müşteri kaydı, satış ve satış sonrası işlemlerini yapmalarını mümkün hale getiren inşaat ve gayrimenkul SaaS yazılımı Yapısoft, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde satış ekiplerinin hızlıca sisteme adapte olmalarını sağlarken iş yükünü de azaltıyor. Firma yenilikçi ve sürekli geliştirilen altyapısıyla, inşaat ve gayrimenkul firmalarının yönetimsel ve müşteri bazlı operasyonlarında zaman kaybını önleyerek doğru iş ve satış gücünü ortaya çıkartıyor. Bunlarla birlikte Yapısoft ile şirketler, müşteri kayıtlarını ve görüşmelerini tutup potansiyel müşteri listeleri oluştururken aynı zamanda satış personelinin birbirleri ve yöneticileri arasındaki haberleşme trafiğini de yönetiyor. Satış sonrası sözleşme, belge ve evrak yönetimi ve takibi yükünü ortadan kaldıran Yapısoft, geçmişe yönelik personel, müşteri ve satış raporlarının tek tıkla alınmasını da sağlıyor.

Sektörün dijitalleşme ihtiyacına cevap vererek kalıcı bir hizmet sağlayıcı durumuna gelmek istiyoruz

Türk inşaat ve konut sektörü büyüyen Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olmasına karşın dijital dönüşüm sürecine yeterli düzeyde adapte olamadığı söyleyen Yapısoft Kurucu Ortak – CEO’su Ceyhun Sezer Coşkun, “İnşaat sektörünün kendi içerisindeki rekabet gün geçtikçe arttığından, bu alanda faaliyet gösteren firmaların üretimden satış aşamasına kadar olan tüm aşamalarını en doğru şekilde analiz edip, fiyatlamaları zaruri hale geldi. Bu gelişmeler neticesinde inşaat şirketleri, süreç yönetimlerinde yazılımsal ve teknolojik alt yapılara daha fazla ihtiyaç duymaya başladı. Biz de Yapısoft olarak bu alanda giderek derinleşen dijitalleşme ihtiyacına cevap vererek kalıcı bir hizmet sağlayıcı durumuna gelmek üzere yola çıktık. Yatırım turumuzun başarılı sonuçlanması halinde, hızlandıracağımız Ar-Ge faaliyetlerimiz ile oluşan yeni ürünlerimizi ticarileştirmeyi, Yapısoft'u alanında otorite konumuna erişmiş bir marka haline getirmeyi ve globalleşmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Kitlesel fonlamanın organik büyüme ve daha fazla kişiye ulaşma imkanı sunması büyük bir fırsat

Paya dayalı kitle fonlama sistemini tercih etme nedenlerine de değinen Ceyhun Sezer Coşkun, “Şu ana dek inşaat sektöründe faaliyet gösterip Yapısoft'a ortak olmayı talep çok sayıda şirket oldu. Hizmet almakta olan diğer inşaat şirketlerinin kaygı duyacağını düşünerek bu tip birebir ortaklıklara sıcak bakmadık. Kitlesel fonlama ile şeffaf ve denetlenebilir bir yapı oluşacağı için potansiyel yatırımcıların bu şartlarda yatırım yapabileceklerini düşünüyoruz. Bu sayede hizmet alan şirketlerin kaygılarını ortadan kaldıracağız. Kitlesel fonlama ile oluşacak komünitenin satış-pazarlama sürecinde müşteriyi daha kolay ikna edebilecek bir etken olması ve bunun yanı sıra organik olarak büyüme ve daha fazla kişiye ulaşma imkanı sunması da girişimciler için büyük bir fırsat Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takas Bank güvencesiyle çalışan, kitle fonlama sistemini Türkiye ile tanıştırarak ekosisteme son derece önemli bir hareket kazandırmış olan fonbulucu ile ilerlemek bizim için başarmanın yarısı demek. Bu güvence ve liyakat üzerinden tüm bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızı tura katılmaya ve birlikte başarmaya davet ediyoruz” sözlerini kaydetti.