Big Property Agency bugüne kadar Basın Ekspres Yolu, Maslak, Bakirkoy, Beylikduzu ve Esenyurt gibi lokasyonlar da başarılı satışlar yapmıştır. Suudi Arabistan, Katar, Pakistan, Hindistan, Yemen, Irak ve İran pazarlarında aktif şekilde faaliyet gösteren Big Property Agency pazarın önemli oyuncularından biridir.

Türkiye gayrimenkul pazarı dünyanın en hareketli ve dinamik pazarlarından bir tanesidir. Türkiye’de 2020 yılında pandemiye rağmen, 1.499.316 konut satılmıştır. Bu satışların 40.812'si yabancı yatırımcılara satılmıştır. 2020 yılında konut fiyat artışında Türkiye ortalama %30 ile dünyada birinci sırada yer almıştır. 

Yabancı yatırımcılar noktasında konuya baktığımız zaman sürekli bir yükseliş durumu söz konusudur. Özellikle 2018 yılından sonra yabancı konut satışında patlama olmuştur diyebiliriz. 

Yabancıların Türkiye'den Gayrimenkul Almasında Etkili 6 Faktör  

1. 2018 yılında 500.000 USD ile vatandaşlık almak yönetmeliği 250.000 usd dolara düşürülmüştür. Türkiye’den 250 bin dolar karşılığında gayrimenkul alınması ve 3 yıl satılmaması  durumunda yatırımcı, eşi ve 18 yaş altı çocukları kayıtsız koşulsuz 6 ay içerisinde Türk vatandaşı olmaktadır.

2. 2018 yılında başlayan ve halen devam eden dolar değer artışı neticesinde Türk gayrimenkulleri tarihinin en uygun fiyatına gelmiştir.

3. Türkiye'nin Arap yarımadası, Afrika ve Asya'daki Müslüman nüfusu tarafından dinlerini özgürce yaşadıkları, kültür çatışmasını en az şekilde yaşayacakları ülke olması nedeniyle birçok farklı ülkeden yatırımcı Türkiye'de yaşamayı tercih etmektedir.

4. Arap baharı ile başlayan ve halen devam eden, körfez ve Afrika ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle bu ülkelerde yaşayan varlıklı kesimin B planı yaparak yaşayabilecekleri bir ülke arzusu 

5. Türkiye’nin sosyal devlet yapısı, eğitim ve sağlık gibi alanlarında ülke vatandaşlılarına sunduğu ücretsiz ve kaliteli hizmet tercihleri olumlu yönde etkilemektedir. Türkiye bu başlıklarda verdiği hizmet ile Dünya’nın en iyi ülkesidir diyebiliriz

6. Türkiye’nin Ortadoğu, Afrika ve birçok Asya ülkesine göre demokratik, güvenilir devlet yapısına sahip olması. 

Tüm bu koşullara bakıldığı zaman önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki gayrimenkullere yabancılar tarafından gösterilecek talep artarak devam edecektir özellikle vatandaşlık kazanımı doğrultusunda yapılacak yatırımların sayısında artış beklenmektedir.