3 yıl önce bir milyon TL bandından satılan bir daire Bu yıl ortalama 2 buçuk milyon TL seviyesine yükseldi. Konut fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çeken Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Böyle bir kar hiçbir yatırım aracında yok Ne döviz neden altına en karlı yatırım Gayrimenkul Hem kira getirisi var hemde prim yapıyor Dolayısıyla yatırım yapmayı düşünenlerin ilk tercihi kesinlikle gayrimenkul olmalı fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz dedi.

Fiyat artışında yabancı yatırımcıların etkisi olduğunu belirten Dilber, yurtdışında Türk gayrimenkul sektörüne ciddi anlamda İlgi var bu yılın ilk 7 ayında toplam satış 650 bin seviyesini gördü, Ancak geçen yıl bankaların uyguladığı kampanyalar ile daha iyi rakamları görmüştük Yıl sonuna kadar yine bir milyon seviyesi aşılacaktır.

Burada en çok dikkat çeken nokta ise yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, yabancıların 250 bin dolar gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık alma konusunda da bu ilginin bir sebebi olduğunu söyleyen Ali Dilber yabancılar sadece oturmak için değil Yatırım için ülkemizi tercih ettiğini söyledi.