THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, THY'nin bu projeyle uluslararası transit yolcularına, ücretsiz şehir turu eşliğinde İstanbul'u gezme imkanı sunarak kentin eşsiz güzelliklerini tanıtmayı amaçladığı belirtildi.

Proje kapsamında THY'nin, İstanbul Havalimanı'nda 6-24 saat aralığında bağlantı süresi olan misafirleri için düzenlediği ücretsiz şehir turuyla yolcuların, iki uçuş arasında İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıma şansı bulduğu ifade edilen açıklamada, İstanbul Havalimanı'ndan Touristanbul aracı ile alınan yolcuların, rehber eşliğinde İstanbul turu gerçekleştirip ardından uçuşları için yeniden havalimanına getirildiği anlatıldı.

Açıklamada, THY'nin, Touristanbul hizmeti ile uluslararası transit yolcu pazarındaki payını artırmayı ve ülke tanıtımına katkı sunmayı hedeflediği vurgulandı.

Açıklamada, Touristanbul hizmetinin sağlandığı dönemde 129 farklı ülke vatandaşı İstanbul'u keşfederken, ülke bazında en çok talebin Rusya, Endonezya ve Fransa'dan geldiği belirtildi.