Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 2021 yılına ilişkin yeni konut projeleri için beklenen ilanlar yayımlanmaya başlandı. TOKİ konut projeleri 2021 ilanları hakkında merak edilen detaylar haberimizde... 

TOKİ ZONGULDAK MERKEZ ÜZÜLMEZ TTK LOJMANLARI 1.ETAP KONUT PROJESİ 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından üretilen 119 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 06 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında kurasız olarak açık satış yöntemi ile satışa sunulacak. 

Satışa sunulan konutlar için en düşük konut peşinat tutarı 11 bin 621 TL olarak uygulanırken bu projede yer alan en düşük aylık taksit tutarı ise 484 TL olarak belirlendi. 

TOKİ NİĞDE İLİ ALTUNHİSAR İLÇESİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ 

Yayımlanan bir diğer ilan ise aylık 389 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuldu. Söz konusu konutlar için başvurular başlarken son başvuru tarihi ise 8 Ocak 2021 olarak uygulanacak. Alt gelir grubu konut projesi için kura çekilişi ise 14 Ocak tarihinde yapılacak. 

Proje için başvurular Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kabul edilecek. 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak. 

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?

Satışa sunulan konutlar için başvurular Ziraat Bankası yada Halkbank şubeleri üzerinden belirtilen başvuru rakamlarının yatırılması ile yapılacak. Her proje için başvuru yapılacak olan proje toki.gov.tr internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile belirtilecek.