Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ sosyal konut projesi başvurusu başladı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda kimlik numarası şartı getirilirken son haneye göre başvuru yapılmasına olanak sağlanacak. İşte detaylar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ sosyal konut projesi başvurusu başladı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda kimlik numarası şartı getirilirken son haneye göre başvuru yapılmasına olanak sağlanacak.

TOKİ 250 BİNKONUTLARIN PEŞİNAT VE AYLIK TAKSİT TUTARLARI KAÇ TL

Daha projenin ilk başladığı gün olan 14 Eylül 2022 tarihi itibariyle rekor başvuru yapılan projede sorunlar yaşanmaması ve e-Devlet sisteminin çökmemesi için başvuru kimlik numarasının son hanesine göre kabul edilecek.

Böylelikle herkesin aynı gün sisteme giriş yaparak sorun yaşanması riskinin de önüne geçilmiş olacak. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için bu sene emekliler ve şehit ailesi, gazilerin yanı sıra gençlere de özel kontenjan açılmıştı. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ 2+1 VE 3+1 DAİRE FİYATLARI,

TOKİ'nin dev konut projesinde beklenen açıklama dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Konut fiyatlarına bu sene yüzde 40 indirim yaptıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatandaşlarımız 608 Bin TL olan 2+1 konutlarımıza aylık 2.280 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay vadede sahip olacaktır.

Toplam 850 Bin TL fiyata sahip 3+1 konutlarımıza aylık 3.187 TL’den başlayan taksitlerle ödenecektir. Bu konutlar için yüzde 10 peşinat ödenecek ve taksitler de sözleşmenin imzalanması ile başlanacaktır" diyerek merak edilen rakamları açıklamıştı.

başvuru-listesi

T.C. KİMLİK NUMARASI GÖRE E-DEVLET TOKİ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

 Yapılan açıklamada ilk gün yoğunluk yaşanmaması nedeni ile e-Devlet başvurusu için kimlik numarası son rakamının kullanılacağı belirtilirken;

Kimlik numarası son rakamı 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba günü,

Kimlik numarası son rakamı 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe günü,

Kimlik numarası son rakamı 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma günü,

Kimlik numarası son rakamı 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi günü,

Kimlik numarası son rakamı 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar günü kabul edilecek.

19 Eylül günü itibari ile ise başvurular sınırlama olmaksızın herkese açılacak.

TOKİ-BAŞVURU-EKRANI

250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ E DEVLET BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

e-Devlet TOKİ başvuru ekranı için şifreniz ile siteye giriş yaptıktan sonra arama bölümüne TOKİ yazmanız yeterli olacak. Çıkan Konut Başvurusu linkini tıklayarak kimlik numaranıza göre başvurunuzu il ve ilçe seçerek hemen yapabilirsiniz.